Petak, 22 listopada, 2021

RVI Salko Zeherović ogorčen saobraćajnim propisima: Lopov pogrešno parkirao, kazna došla njemu

Nemojte propustiti

Ratni vojni invalid Salko Zeherović (62) iz Sarajeva dobio je kaznu za nepropisno parkiranje u vrijeme kad je njegov automobil bio ukraden! Automobil mu je ukraden 27. januara, a već dan kasnije Salko je prijavio krađu vozila.

Foto: Avaz
Foto: Avaz

– Vozilo mi je ukradeno s parkinga ispred zgrade. Skoro dva mjeseca nakon što su mi ga ukrali, dobio sam kaznu od 40 KM za nepropisno parkiranje i 20 KM kamate. Kazna je napisana 25. marta u ulici Olimpijska, a dva dana poslije pronašli su automobil, na istom mjestu gdje je i napisana kazna – pojasnio je Zeherović.

Salko je RVI kojem je vozilo prijeko potrebno, jer zbog povreda na nogama nije u stanju hodati duže od 100 metara.

– Kada sam otišao po vozilo, nisam ga mogao prepoznati. Ohrndano, bez akumulatora, ispuhanih guma. Srce me zaboljelo. Odnijeli su sve što su mogli skinuti i iznijeti iz njega, pa čak i kišobran – žali se Zeherović.

Sada, pored opravki na vozilu, Salko mora platiti i kaznu za prekršaj koji nije napravio. Ogorčen je, kaže, na ponašanje policijskih službenika MUP-a KS.

– Otišao sam da se žalim jer nisam napravio prekršaj. Međutim, policija kaže da idem na sud i da se tamo žalim – kaže on.

Kradljivci nisu daleko stigli s automobilom koji je Salko kupio na kredit i još otplaćuje vjerovatno zato što im je nestalo goriva.

Nove gume

– Penzioner sam, sipam po 10 KM goriva. Morao sam kupiti nove gume, akumulator, a nemam od čega. Srčani sam bolesnik i sve ovo mi je srozalo život. Ne mogu zaraditi niti kupiti dijelove koje su mi ukrali i uništili – naveo je nesretni penzioner.

Izvor: Dnevni avaz

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nana Fata Orlović dobit će Povelju TK

Povelja će biti dodjeljena na svečanoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u povodu Dana državnosti. Skupština Tuzlanskog kantona jednoglasno je usvojila...

Možda vas zanima i ovo