Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Ryanair najavljuje skuplje karte

Nemojte propustiti

Ryanair je izvijestio i o snažnom oporavku prometa s 97,1 milion putnika, u odnosu na samo 27,5 miliona u prošloj godini, zahvaljujući ukidanju mjera ograničenja zbog pandemije.

Čelnik evropskog niskobudžetnog avioprevoznika Ryanaira Majkl O’Liri upozorio je da će cijene letova ovoga ljeta poskupiti zbog velike potražnje, a prolazak kroz aerodroma postaće “izazov” putnicima

Turisti bi se trebali pripremiti na rast cijena za “visok jednoznamenkasti postotak” tokom špice sezone, budući da se potražnja za odmorima u evropskim ljetnim destinacijama oporavlja zahvaljujući ukidanju ograničenja putovanja zbog pandemije, rekao je za radio BBC.

Takođe je upozorio da će vjerovatno doći i do stalnih kašnjenja u aerodromila poput londonskog Hitroa, kao razlog navodeći nedostatak osoblja.

“Nema sumnje da će prolazak kroz aerodrome ovog ljeta biti izazovan i potičemo sve naše klijente da dođu ranije kako bi imali više vremena za prolazak kroz bezbjednosne mjere aerodroma, posebno u Mančesteru”, dodao je.

Ryanair je nedavno izvijestio o smanjenim godišnjim temeljnim gubicima od 355 miliona evra i izrazio nadu u povratak na “razumnu profitabilnost” tokom tekuće finansijske godine.

Sada O’Liri ocjenjuje “nepraktičnim, pa čak i nemogućim” objaviti smjernice za sezonu 2022.-2023. zbog rizika rezervacija za odmor zbog kovida 19 i rata u Ukrajini.

Gubitak irske grupe u godini do 31. marta bio je ispod očekivanog i smanjen je u odnosu na gubitak od 1,02 milijarde evra u prethodnoj godini, kada je pandemija jako pritisnula poslovanja.

Ryanair je izvijestio i o snažnom oporavku prometa s 97,1 milion putnika, u odnosu na samo 27,5 miliona u prošloj godini, zahvaljujući ukidanju mjera ograničenja zbog pandemije.

Nada se da će broj putnika povećati na 165 miliona u ovoj godini – iznad rekordnog nivoa od 149 miliona zabilježene prije pandemije.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Minimalne penzije u FBiH će u augustu biti uvećane za pet posto, evo koliko će u septembru iznositi

Inicijator povećanja minimalnih penzija za pet posto bila je zastupnica Sanela Prašović Gadžo Minimalne penzije u Federaciji BiH bi trebalo...

Možda vas zanima i ovo