Sa tuzlanskog aerodroma uskoro tri nove avionske linije | | Bh-index

Sa tuzlanskog aerodroma uskoro tri nove avionske linije

Biznis> Ekonomija    Datum: 06.02.2020.    
Autor: RTV Slon

IlustracijaBeč, Stockholm i Vaxjo su linije koje su bile privremeno prekinute tokom zime, te će biti ponovo uspostavljene s novim redom letenja koji stupa na snagu od marta ove godine.

Kroz Međunarodni aerodrom Tuzla tokom prošle godine prošlo je više od 590 hiljada putnika, a planom za 2020. godinu predviđeno je povećanje broja putnika.

Želje Uprave preduzeća su i povećanje broja destinacija na koje, i sa kojih će građani putovati.

– Ako ostanemo sa istim brojem letova, očekujemo povećanje broja putnika od 1,4 posto. Ukoliko dođe do novih linija, odnosno ako ostvarimo nove letove, povećanje će biti još veće, rekao je za RTV Slon Esed Mujačić, direktor tuzlanskog aerodroma.

Upravo se čita:  Limometal na sajmu u Stuttgartu kupio skupocjenu mašinu, uskoro nova radna mjesta

Pregovori sa aviokompanijama za uvođenje novih letova u toku, te se u Upravi preduzeća nadaju da će građani uskoro imati mogućnost letova i na druge destinacije, osim postojećih.

– Postoji šansa da se otvore letovi za nove destinacije, ali ćemo morati ponuditi određene subvencije, rekao je Mujačić.

Tokom zimskog perioda WizzAir je ukinuo četiri avionske linije koje su popularne tokom ljeta. Kako navodi Mujačić, razlog privremenog ukidanja linija je magla koja je prisutna skoro cijele zime.

Beč, Stockholm i Vaxjo su linije koje su bile privremeno prekinute tokom zime, te će biti ponovo uspostavljene s novim redom letenja koji stupa na snagu od marta ove godine.


Loading..

Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.