Četvrtak, 4 lipnja, 2020

Sa tuzlanskog aerodroma uskoro tri nove avionske linije

Nemojte propustiti

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva upozorava: Virus je još tu!

Iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva naglašavaju kako su održavanje fizičke distance, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te...

Automobil sletio u rijeku Lašvu, poginuo 27-godišnji mladić iz Visokog, još dvojica povrijeđenih

U nesreći smrtno je stradao A. M. rođen 1993. godine, dok su I.K. rođen 1993. godine i T. T....

Miletić o ubistvima u BiH: Pola Sarajeva zna ko je ubio Dženana Memića; Čuo sam određene informacije o slučaju “Dragičević”

Miletić je kazao da je čuo određene informacije i za smrt Davida Dragičevića u Banjoj Luci – ali da...

Sebija Izetbegović za RTRS: Zašto samo Novalić, zašto samo Bošnjaci?! Hajde svi da odgovaramo

- Iz SDA nisu branili Novalića, nego im nije jasno zašto nisu u istrazi bili svi. Pratim svu štampu,...

Beč, Stockholm i Vaxjo su linije koje su bile privremeno prekinute tokom zime, te će biti ponovo uspostavljene s novim redom letenja koji stupa na snagu od marta ove godine.

Kroz Međunarodni aerodrom Tuzla tokom prošle godine prošlo je više od 590 hiljada putnika, a planom za 2020. godinu predviđeno je povećanje broja putnika.

Želje Uprave preduzeća su i povećanje broja destinacija na koje, i sa kojih će građani putovati.

– Ako ostanemo sa istim brojem letova, očekujemo povećanje broja putnika od 1,4 posto. Ukoliko dođe do novih linija, odnosno ako ostvarimo nove letove, povećanje će biti još veće, rekao je za RTV Slon Esed Mujačić, direktor tuzlanskog aerodroma.

Pregovori sa aviokompanijama za uvođenje novih letova u toku, te se u Upravi preduzeća nadaju da će građani uskoro imati mogućnost letova i na druge destinacije, osim postojećih.

– Postoji šansa da se otvore letovi za nove destinacije, ali ćemo morati ponuditi određene subvencije, rekao je Mujačić.

Tokom zimskog perioda WizzAir je ukinuo četiri avionske linije koje su popularne tokom ljeta. Kako navodi Mujačić, razlog privremenog ukidanja linija je magla koja je prisutna skoro cijele zime.

Beč, Stockholm i Vaxjo su linije koje su bile privremeno prekinute tokom zime, te će biti ponovo uspostavljene s novim redom letenja koji stupa na snagu od marta ove godine.

Čitajte još

loading...

Izdvajamo

Safet ženi oprostio prevaru, pa stradao od ruke njenog ljubavnika

Safet je dobrotu platio glavom. Prvo je ženi oprostio prevaru, a onda ga je njen nekadašnji ljubavnik ubio –...

Hrvatski naučnik podijelio saznanja: “Sad nam je jasno zašto se virus...

Jedna vrlo neuobičajena karakteristika SARS-CoV-2 virusa jest da on kod dijela ljudi ne izaziva gotovo nikakve simptome, dok kod drugih izaziva tešku bolest koja...

Institut za mjeriteljstvo BiH donio zaključke o respiratorima koje je uvezla...

Odbor za utvrđivanje činjenica o nabavci 100 respiratora iz NR Kine koji su plaćeni 10,5 miliona KM uputio je Institutu za mjeriteljstvo BiH hitan...

Poznate cijene prvih turističkih ponuda za putovanja van BiH

Granice se polako otvaraju za turiste, lijepo vrijeme dolazi, a putovanje nakon više od dva mjeseca potpune ili djelimične izolacije je svakako primamljivo. Nakon strogih...

Žena se prestravila na Bjelašnici: Izašla da malo prošeta pa se...

Nemili susret, srećom, prošao je bez posljedica, a čuvari iz ZOI-ja ističu da su ovo veoma pitomi medvjedi i da do sada nikoga nisu...

Možda vas zanima i ovo