Subota, 16 listopada, 2021

Šabeta: Dolazak firme Wings je šansa za bh. firme

Nemojte propustiti

Jakarta
Jakarta

Kako je objavila bh. novinska agencija Patria, najveći proizvođač higijenskih proizvoda iz Indonezije “Sayap Mas Utama”, koja djeluje pod brendom “Wings“ sa sjedištem u Džakarti, zainteresiran je za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu. Ambasador BiH u Džakarti Fuad Šabeta održao je sastanak sa predstavnicima firme „Wings“.

– Predstavnici kompanije WINGS koji su bili prisutni na sastanku pokazali su zavidno znanje o Bosni i Hercegovini i cijelom regionu. S obzirom da se radi o o velikoj kompaniji koja posljednjih godina svoje poslovanje proširuje, do sada prije svega na tržište Azije, sa ciljem da se u budućnosti poslovanje firme proširi na tržište Evrope. Sastanak je završen sa zaključkom da se u narednom periodu dostave podaci o kompanijama iz Bosne i Hercegovine koje su zainteresovane za saradnju sa WINGS-om ili kompanijama koje imaju isti predmet djelatnosti, a nalaze se u fazi privatizacije – navodi Šabeta za NAP.

Ova firma zainteresirana je za saradnju i eventualni otkup većinskog paketa dionica u kompanijama u Bosni i Hercegovini iz oblasti hemijske proizvodnje (sapuni, sredstva za čišćenje i svi proizvodi za njegu), kao i fabrike koje se bave proizvodnjom hrane.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH još 4. marta uputilo je dopis Vanjskotrgovinskoj komori BiH kojim informira privredne subjekte u našoj zemlji o saradnji sa kompanijom WINGS. Kako nam je naglasio Šabeta, prikupljaju se podaci o zainteresiranim kompanijama, a tokom naredne sedmice bi trebali imati ponovni sastanak i upoznati predstavnike WINGS-a sa potencijalnim partnerima i sačekati eventualne odluke rukovodstva kompanije za početak ozbiljnijeg istraživanja mogućnosti kompanija iz BiH koje pokažu interes.

Podsjećamo, vlasnik ove firme je indonežanski milijarder Eddy William Katuari, koji se nalazi na Forbsovoj listi najbogatijih Indonežana. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na više od 1,5 milijardi dolara. Firmu je preuzeo 2004. godine od svog oca koji je bio suosnivač.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vukanović: Ovdje nema ko da ratuje, sirotinji dosta rata

"On je najveći neprijatelj RS i srpskog naroda! On je izdajnik! Jeste li vidjeli gdje da se ide u...

Možda vas zanima i ovo