Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Sabrana djela Bojana Prodana: “Već ubijao, tukao povratnike, maltretirao policiju. Kako je na slobodi?”

Preporučeno

Iz policije su nam rekli da je uhapšeni inicijala B.P. od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela razbojništva

Policija je u Višegradu privela 36-godišnjeg Bojana Prodana zbog razbojništva i brutalnog premlaćivanja dvoje starijih osoba u selu Omeragići.

Prodan, od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela, lišavan slobode je pod sumnjom da je u četvrtak navečer nanio teške tjelesne povrede Fadilu i Ajši Memišević te ih opljačkao.

Upravo se čita:  Obustavljen saobraćaj na graničnim prijelazima od Izačića do Brčkog: Pao sistem u Hrvatskoj

On je, između ostalog, 2008. godine osuđen za likvidaciju svog komšije, 73-godišnjaka Vučka Sarića iz izbjegličkog naselja Prelovo kod Višegrada. Prije i nakon toga je dovođen u vezu s nizom drugih krivičnih djela.

Foto: Crna hronika

Prije dvije godine je priveden zbog sumnje da je policajcima zaprijetio da im treba otkinuti glavu nakon što mu je zbog nakupljenih kaznenih bodova oduzeta vozačka dozvola, pisali su mediji.

Upravo se čita:  Danas "udara" drugo džemre: Znate li šta to znači?

Prodan je inače rodom iz Konjica, a živi u izbjegličkom naselju Prelovo.

Iz policije su nam rekli da je uhapšeni inicijala B.P. od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela razbojništva piše Klix.

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim, koji se može dovesti u vezi sa izvršenjem navedenog krivičnog djela i nad istim se sprovode određene kriminalističko-istražne mjere i radnje na dokumentovanju i rasvetljavanju razbojništva, navedeno je u saopštenju.

Upravo se čita:  Elektroprivreda BiH: Na računima za struju dodatnih 7,50 KM

Napadač koji je pretukao i opljačkao Fadila i Ajšu, koji su u osmoj deceniji života, je bio maskiran. Dvoje povrijeđenih je hospitalizirano na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i kako nezvanično saznajemo u teškom su stanju.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas