Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Sabrana djela Bojana Prodana: “Već ubijao, tukao povratnike, maltretirao policiju. Kako je na slobodi?”

Nemojte propustiti

Iz policije su nam rekli da je uhapšeni inicijala B.P. od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela razbojništva

Policija je u Višegradu privela 36-godišnjeg Bojana Prodana zbog razbojništva i brutalnog premlaćivanja dvoje starijih osoba u selu Omeragići.

Prodan, od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela, lišavan slobode je pod sumnjom da je u četvrtak navečer nanio teške tjelesne povrede Fadilu i Ajši Memišević te ih opljačkao.

Upravo se čita:  Dame koje ruše stereotipe: Sanela i Ljubinka su vozačice autobusa s kojima je vožnja užitak

On je, između ostalog, 2008. godine osuđen za likvidaciju svog komšije, 73-godišnjaka Vučka Sarića iz izbjegličkog naselja Prelovo kod Višegrada. Prije i nakon toga je dovođen u vezu s nizom drugih krivičnih djela.

Foto: Crna hronika

Prije dvije godine je priveden zbog sumnje da je policajcima zaprijetio da im treba otkinuti glavu nakon što mu je zbog nakupljenih kaznenih bodova oduzeta vozačka dozvola, pisali su mediji.

Upravo se čita:  Meteorolozi opet objavili upozorenje za građane: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do ponedjeljka

Prodan je inače rodom iz Konjica, a živi u izbjegličkom naselju Prelovo.

Iz policije su nam rekli da je uhapšeni inicijala B.P. od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela razbojništva piše Klix.

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim, koji se može dovesti u vezi sa izvršenjem navedenog krivičnog djela i nad istim se sprovode određene kriminalističko-istražne mjere i radnje na dokumentovanju i rasvetljavanju razbojništva, navedeno je u saopštenju.

Upravo se čita:  Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije o stanju u rudnicima u Federaciji BiH

Napadač koji je pretukao i opljačkao Fadila i Ajšu, koji su u osmoj deceniji života, je bio maskiran. Dvoje povrijeđenih je hospitalizirano na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i kako nezvanično saznajemo u teškom su stanju.

Pročitajte još

Izdvajamo

Sarajlija Nenad o Neletu: Jaran ga vozio na aerodrom, je li to etničko čišćenje?

“Ja sam Nenad Kovačević od oca Slobodana, čitav rat sam proveo na Bjelavama” Sarajlija Nenad Kovačević u svome tekstu osvrnuo...

Možda vas zanima i ovo