Petak, 3 veljače, 2023

SAD: Senator dobio pismo s biološkim otrovom

Nemojte propustiti

Američki republikanski senator Roger Wicker iz Mississippija primo je pismo s otrovom ricinom, objavio se Senat u utorak.

senatorPismo je Wickeru stiglo na njegovu senatsku adresu, ali je ricin otkriven u rutinskoj sigurnosnoj kontroli prije nego što je dospio u njegove ruke. Sigurnosna služba američkog parlamenta zatvorila je senatski poštanski ured na dva do tri dana zbog istrage, saopćeno je, prenosi Hina.

Pismo je upućeno iz Memphisa u Tennesseeju, a izvana nije izgledalo sumnjivo. U istragu je uključen FBI i ostale američke sigurnosne agencije.

Roger Wicker nije među istaknutijim senatorima i nije posebno uključen u rasprave o kontroli naoružanja i imigraciji, dva najveća politička pitanja u SAD-u u ovom trenutku.

Ricin je visoko toksičan biološki otrov, a za ljude je opasan u slučaju udisanja ili ubrizgavanja. Senat i Bijela kuća bili su metom napada pisama s ricinom prije desetak godina, ali pošiljatelj nije otkriven.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH saglasna o produženju zabrane izvoza drvnih sortimenata do juna

Privremena zabrana odnosi se na izvoz šumskih drvnih sortimenata svrstanih u jedanaest tarifnih oznaka, a koje uključuju neobrađeno drvo. Vlada...

Možda vas zanima i ovo