Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021

Sada je zvanično: Potvrđena još tri slučaja delta soja u dva bh. grada

Nemojte propustiti

Dva slučaja novog delta soja virusa korona registrovana su u Ljubuškom, a jedan u Čitluku.

Sastanak o aktivnostima u vezi epidemiološke situacije izazvane koronavirusom i procesom imunizacije stanovništva u FBiH u organizaciji premijera FBiH Fadila Novalića održava se danas u Sarajevu.

Tim povodom je održana i konferencija za novinare prije ovog sastanka.

Siniša Skočibušić, direktora Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH rekao je kako su zvanično potvrđena tri slučaja COVID-19 zaraze delta sojem.

Dva slučaja registrovana su u Ljubuškom, a jedan u Čitluku.

“Poduzete su i mjere, vakcinisanje se mora ubrzati, a samo tim i mjerama možemo preventirati četvrti val te osigurati da naša kvaliteta života bude neometana”, poručio je Skočibušić.

Istražiti visoku stopu smrtnosti

Premijer FBiH Fadil Novalić rekao je kako će Svjetska zdravstvena organizacija istražiti veliku smrtnost zbog posljedica koronavirusa u našoj zemlji, piše RS.

Fabio Skano, šef ureda Svjetske zdravstvene organizacije u BiH, na konferenciji je rekao da je epidemija daleko od završetka.

“To je i razlog jer je Svjetska zdravstvena organizacija – da bi se radilo na prevenciji i smanjenju broja slučajeva zaraženih, ali i smrtnosti”, naveo je Skano.

Napomenuo je da je trentno stanje zadovoljavajuće i ovo je trenutak da se planiraju daljnji koraci – senkvecioniranje, skupljanje svih kontakata koji se odmah upućuju u karantin i spriječavanje širenje virusa.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Djevojčica (4) se iskrala iz kuće i otišla se igrati, njeno tijelo u autu pronašla majka…

Kao i svakog dana, pišu Novosti, djevojčica je u to vrijeme odlazila u kuću babe i djede, koja je...

Možda vas zanima i ovo