Utorak, 11 svibnja, 2021

Safet Sušić na prvom treningu imao 11 igrača

Nemojte propustiti

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na stadionu u Hrasnici obavila prvi trening u okviru priprema za kvalifikacijski meč sa selekcijom Latvije.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Selektor Safet Sušić na raspolaganju je imao 11 igrača: Avdukića, Fejzića, Mujdžu, Pandžu, Šunjića, Medunjanina, Sesara, Vršajevića, Višću, Svraku i Ibričića. U Sarajevo su danas stigli Džeko i Pjanić, ali oni su bili pošteđeni treninga.

– Na raposlaganju imam 11 igrača, uglavnom sve koji su bili planirani da dođu na prvo okupljanje. Ostali će doći tokom sedmice, odnosno kao budu završavali klupske obaveze. Od igrača koji su došli niko se ne žali na povredu. Neki su davno odigrali posljednju utakmicu, neki prošle sedmice, tako da će nam trening utakmica s mladom reprezentacijom dobro doći da se što prije vrate u formu – kazao je Sušić.

– Džeko i Pjanić su također u Sarajevu. Pjanić će vjerovatno sutra trenirati, a Džeko je pošteđen s obzirom na to da je imao dvije utakmice i težak put i mislim da je sada bitnije da se odmori – dodao je Sušić, naglašavajući da očekuje da će u meču s mladom reprezentacijom moći da računa na 16- 17 igrača.

U tom meču neće nastupiti Spahić, Rahimić, Ibišević, Stevanović i Zahirović.

Nogometaši BiH susret s Latvijom igraju 7. juna u Rigi.

Nakon pet kola izabranici Safeta Sušića su prvi u grupi s tri boda prednosti nad Grčkom.
(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Skandal u Beogradu užario region: Na svečanosti povodom Dana Evrope u prisustvu državnog vrha izvođene fašističke pjesme!

9. maja, u Beogradu je održana svečana akademija povodom Dana pobjede, kojoj je prisustvovao čitav srbijanski državni vrh. Svečana...

Možda vas zanima i ovo