Četvrtak, 7 srpnja, 2022

“Sahranili” penzionerku koja je preminula od koronavirusa, nakon 10 dana žena se pojavila kod kuće živa i zdrava

Nemojte propustiti

Španjolka za koju je porodica vjerovala da je umrla od koronavirusa iznenadila je svoju rodbinu vrativši se kući devet dana nakon što im je rečeno da je sahranjena.

Nakon što je došlo do zabune oko imena, porodica 85-godišnje Rohelije Blanko obavještena je da je penzionerka umrla od kovida-19 13. januara, a njena sahrana je bila sljedećeg dana.

Zbog protokola tokom epidemije koronavirusa porodica nije mogla da prisustvuje sahrani.

Kada je u subotu stigla živa i zdrava u dom za njegu u Hoveu, na sjeveru Španije, gdje takođe živio njen suprug Ramon, on je bio izvan sebe, da bi se na kraju ispostavilo da je umrla žena koja je dijelila sobu sa Rohelijom.

Nadležni iz fondacije “San Rosendo”, koja vodi dom za njegu, rekli su da je došlo do greške kada su Blanko i drugi stanovnici koji su imali pozitivan test na KOVID-19 prebačeni u drugi dom za njegu 29. decembra na specijalizovano liječenje.

– Među premještenim starijim ljudima bile su dvije žene kojima je dodijeljena ista soba, rekli su iz fondacije te izrazili žaljenje zbog “nesretnog incidenta”, prenosi Mondo.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nastavnica ostala trudna sa učenikom: ‘Ja sam dobra osoba i biću odlična majka ovom djetetu’

"Ludo je što ću imati bebu sa bivšim učenikom, ali isto se može dogoditi u bilo kojoj profesiji..." Nastavnica historije...

Možda vas zanima i ovo