Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Sakupljao staro željezo i bijelu tehniku, policija ga kaznila

Nemojte propustiti

HRVATSKA – Policija je saopštila da vozač skuplja sekundarne sirovine te da je tokom dana skupio oko 150 kilograma raznog otpada (željezni otpad, bijela tehnika i slično).

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje juče su oko 10 časova tokom redovne kontrole saobraćaja u Velikoj Kopanici zaustavili su teretni automobil našičke registracije kojim je upravljao 25-godišnjak.

Kako se navodi u saopštenju PU brodsko-posavske, utvrđeno je da vozač skuplja sekundarne sirovine te da je tokom dana skupio oko 150 kilograma raznog otpada (željezni otpad, bijela tehnika i slično).

Takođe, pokazalo se da nema dozvolu za obavljanje djelatnosti skupljanja otpada. Policijski službenici protiv 25-godišnjaka dostavljaju obavijest Sektoru zaštite okoliša Državnog inspektorata u Zagrebu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

Policijski službenici su također utvrdili saobraćajni prekršaj , te su prekriocu uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo