Četvrtak, 21 listopada, 2021

Šalju brod u potragu: SAD imaju nove informacije o nestalom avionu

Nemojte propustiti

avion-traganje

Američki dužnosnici imaju ‘indikacije’ da je nestali avion Malaysia Airlinesa Boeing 777-200 pao u Indijski ocean, prenosi ABC News. Zbog toga Amerikanci tamo šalju svoj brod USS Kidd.

Trebat će još 24 sata dok taj brod stigne na odredište, rekao je jedan viši dužnosnik iz Pentagona. “Imamo indikacija da je avion pao u Indijski ocean”, rekao je taj neimenovani dužnosnik.

Brod treba stići na mjesto gdje se spajaju Indijski ocean i Andamansko more. Treba podsjetiti da je Wall Street Journal, pozivajući se na izvore među američkim istražiteljima, u četvrtak objavio da je zrakoplov nakon nestanka s radara kontrole leta letio još četiri sata, zbog čega se – čini se- proširuje područje pretrage i na područje van rute zrakoplova.

Inače, u potragu za nestalim zrakoplovom se uključila i Indija, te je indijsko ministarstvo obrane naredilo da indijski vojni brodovi i avionui na području Andamana i Nikobara tragaju za malezijskim zrakoplovom koji je u subotu nestao s 239 putnika i članova posade.

Malezijski Boeing 777 nestao je u subotu s ekrana kontrole leta i od tada traje potraga u koju je uključeno desetak država. Najnoviji napori usmjereni su na područje Andamanskog mora, zapadno od Malezije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo