Utorak, 21 rujna, 2021

Salkić bez dlake na jeziku: “Cilj vlasti u Republici Srpskoj je da realizuje ratne ciljeve, etnički očisti entitet i pretvori ga u čisto srpski teritorij…”

Nemojte propustiti

Prijedlog za smjenu Ćamila Durakovića sa mjesta predsjednika Skupštine Opština Srebrenica donesena je jučer od strane osam vijećnika srpske nacionalnosti.

Podpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska, član Predsjedništva i Glavnog odbora SDA Ramiz Salkić otvoreno je progovorio o problemima u tom bh. entitetu.

“Cilj vlasti u manjem bh. entitetu jeste da u narednih deset godina tihim progonom realizuje ratne ciljeve i etnički očisti entitet Republika Srpaka i pretvori ga u čisto srpski teritorij. Zbog toga provode sistemsku diskriminaciju Bošnjaka”, poručio je Salkić.

Podsjetimo, prijedlog za smjenu Ćamila Durakovića sa mjesta predsjednika Skupštine Opština Srebrenica donesena je jučer od strane osam vijećnika srpske nacionalnosti.

Razlog za podnošenje smjene naveli su “neprimjerenog i nedoličnog ponašanja i istupa Predsjednika Skupštine putem medija gdje nastupa u svojstvu funkcionera Skupštine, a ne u lično ime, te kršenja poslovnika u vezi sa zakazivanjem sjednica”.

Također se kao razlog za opoziv navodi i uzastopno kršenje Ustava Republike Srpske, negiranje RS-a te omalovažavanje funkcionera Milorada Dodika i Nenada Stevandića.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodikov savjetnik prijeti nakon Komšićevog odlaska u UN? Sve je izvjesnije da BiH neće biti, u ime svoje kombi stranke može iznositi te neistinite...

Kovačević je kazao da je jasno da Komšić u UN-u ne može predstavljati BiH, jer BiH u svojim institucijama...

Možda vas zanima i ovo