Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Salkić o napadima na zastupnicu Begiju Smajić: Nećete nas zastrašiti, mi zagovaramo istinu i pravdu, vi lažete i negirate sudski utvrđene činjenice

Nemojte propustiti

– Zastupnica Begija Smajić je rekla činjenice na bazi utvrđene istine van razumne sumnje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, ali i Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju – poručio je Salkić

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić reagirao je saopćenjem na napade, uvrede i prijetnje da će odgovarati pred sudovima, upućene zastupnici u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Begiji Smajić.

Prijetnje Bošnjacima koji govore istinu da će odgovarati pred sudovima zbog izgovorene istine su neprihvatljive i nova su faza pritiska radi mirnodopskog progona iz ovog dijela Bosne i Hercegovine, smatra Salkić.

– Neki političari, mediji i kvaziintelektualci u ovom entitetu, Bošnjacima bi da zabrane da govore istinu i da traže pravdu. Očito, naše vrijednosti nisu vaše vrijednosti, vaše vrijednosti nisu naše vrijednosti. Naša vrijednost je da naše vojno i političko rukovodstvo nije presuđeno za udruženi zločinački poduhvat i genocid; vaša vrijednost je što vi veličate vaše vojno i političko rukovodstvo koje je presuđeno za udruženi zločinački poduhvat i genocid. Mi ne negiramo presude za genocid i osuđujemo ratne zločince s ciljem personalizacije odgovornosti, vi negirate presuđeni genocid, zločince smatrate herojima i srpski narod gurate u zagrljaj kolektivne odgovornosti za genocid. Mi zagovaramo istinu i pravdu, vi širite laži i negirate sudski utvrđene činjenice – izjavio je Salkić.

Prijetnje da će Bošnjaci koji govore istinu odgovarati pred sudovima Republike Srpske zbog izgovorene istine koju je utvrdio Međunarodni sud pravde u Hagu da je vojska RS-a počinila genocid, neprihvatljive su.

– Nećete nas zastrašiti, nastavljamo pronositi istinu i tražiti pravdu koliko god to vama da smeta, a očito je da vam puno smeta. Krenite putem katarze, distancirajte se od presuđenih zločinaca iz vašeg naroda, prestanite ih smatrati herojima, prestanite negirati genocid i onda će vam istina lakše padati – Salkićeva je poruka.

Zastupnica Begija Smajić je rekla činjenice na bazi utvrđene istine van razumne sumnje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, ali i Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju.

– Vaše ustrajavanje na veličanju ratnih zločinaca i negiranju genocida produžava agoniju srpskog naroda na zabludi da su presuđeni zločinci vaši heroji – ističe Ramiz Salkić.

On poziva na prekid neosnovane, neargumentirane i anticivilizacijske hajke na zastupnicu Smajić koja je iznijela činjenice, prihvaćene od civiliziranog svijeta kao dokazane presudama.

– Vaša histerija, napadi i prijetnje, neće promijeniti historijske činjenice. Prestanite žrtve genocida i ostatak civiliziranog svijeta maltretirati svojim lažima, ovo je 21. vijek i informacije su dostupne svima – poručio je također.

Treba shvatiti da matrica “ponavljajte laži dok ne ubijedite čitav svijet da govorite istinu” više ‘ne pije vode’ jer neće moći izbrisati činjenice utvrđene presudama, naveo je on.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kakve je statuse na društvenim mrežama pisao monstrum Bojan Prodan: “Kad se zarati ja ću vas …”

Skoro isti scenarij desio se 2008. godine prilikom ubistvu Vučka Sarića, za koje je Prodan osuđen. Prije nepunih 15 godina...

Možda vas zanima i ovo