Srijeda, 6 srpnja, 2022

Salkić oštro odgovorio Mijatoviću: Je li logično da se, druže Vojine, malo baviš Srbima ili ipak računate samo na bošnjačke glasove

Nemojte propustiti

Potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić odgovorio je Vojinu Mijatoviću, potpredsjedniku SDP-a, koji je na FB profilu postavio Salkićevu i sliku šefa zastupničke grupe “Zajedno za BiH” u NSRS-u Edina Ramića

Ko je ovaj drug Vojin Mijatović? Odakle je došao? Kuda je pošao? Koga predstavlja? U ime koga govori? Na ova pitanja ni on sam vjerovatno nema odgovora. Odakle se on pojavio pa se i mene sjeti. Ako neko pronađe mjesto da sam ja druga Vojina spomenuo ovih dana, častim ga – poručio je potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić.

– Izborni legitimitet druga Vojina je 210 glasova na listi Proevropskog bloka u izbornoj jedinici 3 za NSRS, na Općim izborima održanim 2018. godine. Na lokalnim izborima 2020. godine u Banjoj Luci drug Vojin osvojio je 709 glasova i to je, treba priznati, veliki napredak, ali nedovoljan da bi se pomjerio iz nižeg razreda takmičenja. Druže Vojine, izborni legitimitet se ne stiče na Facebooku već na izborima. To što svako može imati profil na Facebooku, napisati komentar, baciti neku sliku, dati mišljenje, ne znači da je on i njegovo mišljenje relevantno i da je odraz nekog realnog stanja.

Druže Vojine, nisi na nivou na kome bi vjerovatno volio biti. Realno, svi bi htjeli biti u prvoj ligi, ali neko mora igrati u trećoj ili četvrtoj, gdje realno, druže Vojine, i pripadaš. Druže Vojine, trebao bi kao da jačaš SDP u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, a ti se baviš Bošnjacima. Nije li SDP multietnička partija, pa nije li logično da se, druže Vojine, malo baviš Srbima ili ipak računate samo na bošnjačke glasove? U mom kraju se za ovakve drugove kaže: “Sjedi u ćošak, pokrij se mokrom čarapom po glavi i šuti” – kazao je Salkić.

Ko je ovaj drug Vojin Mijatović?

Odakle je došao? Kuda je pošao? Koga predstavlja? U ime koga govori?

Na ova pitanja…

Posted by Ramiz Salkić on Thursday, 11 February 2021

Podsjetimo, Vojinu Mijatović je na FB profilu postavio Salkićevu i sliku šefa zastupničke grupe “Zajedno za BiH” u NSRS-u Edina Ramića i napisao sljedeći komentar:

– Pored “velikih Srba” vidim da su jučer oko moje kafe sa Inzkom kmečala ova dva Bakirova bota! Braćo i sestre “veliki Bošnjaci”, ova dva velika zaštitnika vaših nacionalnih interesa, godinama na muci Bošnjaka koji su protjerani i vraćaju se na svoju imovinu, žive lagodno uvjetujući vas sredstvima za povratnike!

Ova dva Bakirova bota godinama vas nazivaju povratnicima i određuju, ko može, a ko ne može da dobije malo sadake poreznih sredstava. Godinama ova dvojica na budžetu Republike Srpske i Federacije BiH u crnim “audijima” i čvrstoj koaliciji sa Miloradom Dodikom koji negira sve za šta se oni kao zalažu. Ova dva Bakirova bota pričaju o žrtvama i stradanju, a u punom talu sa čovjekom koji negira genocid u Srebrenici! Ali bez oklijevanja samo nastavite da podržavate Bakira i njegove budžetske milionere i dok ste živi, zvat će vas povratnicima u sopstvenoj zemlji!

Ko je ovaj drug Vojin Mijatović?

Odakle je došao? Kuda je pošao? Koga predstavlja? U ime koga govori?

Na ova pitanja…

Posted by Ramiz Salkić on Thursday, 11 February 2021

Interesantno za vas

Izdvajamo

Poslodavci protiv Vlade: Uredba o pomoći stanovništvu je predizborni potez

Uredba Vlade FBiH je problematična i niz je otvorenih pitanja vezanih za njeno donošenje. Za početak, upitno je može...

Možda vas zanima i ovo