Ponedjeljak, 8 ožujka, 2021

Salkić oštro odgovorio Mijatoviću: Je li logično da se, druže Vojine, malo baviš Srbima ili ipak računate samo na bošnjačke glasove

Nemojte propustiti

Preminuo Emdžad Galijašević, bivši gradonačelnik Bihaća

U trci za gradonačelnika Bihaća pobijedio je 2012. godine kao kandidat SDA. Grad Bihać vodio je manje od četiri...

Policija prekinula korona dernek u školi: Učiteljice iz BiH uz muziku uživo slavile 8. mart

Tokom proteklog vikenda pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS kontrolisali su brojne lokale zbog epidemioloških mjera i najviše posla su...

Zasjeda Krizni štab Ministarstva zdravstva FBiH: Hoće li biti restriktivnijih mjera?

Prije nekoliko dana premijer FBiH Fadil Novalić i pomoćnik ministra zdravstva Goran Čerkez kazali su da je epidemiološka situacija...

Bez proslave 8. marta, Krizni štab FBiH pooštrava mjere

Jedan od problema s kojima su suočava FBiH je nabavka kisika kojeg je sve manje i na svjetskom tržištu....

Potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić odgovorio je Vojinu Mijatoviću, potpredsjedniku SDP-a, koji je na FB profilu postavio Salkićevu i sliku šefa zastupničke grupe “Zajedno za BiH” u NSRS-u Edina Ramića

Ko je ovaj drug Vojin Mijatović? Odakle je došao? Kuda je pošao? Koga predstavlja? U ime koga govori? Na ova pitanja ni on sam vjerovatno nema odgovora. Odakle se on pojavio pa se i mene sjeti. Ako neko pronađe mjesto da sam ja druga Vojina spomenuo ovih dana, častim ga – poručio je potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić.

– Izborni legitimitet druga Vojina je 210 glasova na listi Proevropskog bloka u izbornoj jedinici 3 za NSRS, na Općim izborima održanim 2018. godine. Na lokalnim izborima 2020. godine u Banjoj Luci drug Vojin osvojio je 709 glasova i to je, treba priznati, veliki napredak, ali nedovoljan da bi se pomjerio iz nižeg razreda takmičenja. Druže Vojine, izborni legitimitet se ne stiče na Facebooku već na izborima. To što svako može imati profil na Facebooku, napisati komentar, baciti neku sliku, dati mišljenje, ne znači da je on i njegovo mišljenje relevantno i da je odraz nekog realnog stanja.

Druže Vojine, nisi na nivou na kome bi vjerovatno volio biti. Realno, svi bi htjeli biti u prvoj ligi, ali neko mora igrati u trećoj ili četvrtoj, gdje realno, druže Vojine, i pripadaš. Druže Vojine, trebao bi kao da jačaš SDP u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, a ti se baviš Bošnjacima. Nije li SDP multietnička partija, pa nije li logično da se, druže Vojine, malo baviš Srbima ili ipak računate samo na bošnjačke glasove? U mom kraju se za ovakve drugove kaže: “Sjedi u ćošak, pokrij se mokrom čarapom po glavi i šuti” – kazao je Salkić.

Ko je ovaj drug Vojin Mijatović?

Odakle je došao? Kuda je pošao? Koga predstavlja? U ime koga govori?

Na ova pitanja…

Posted by Ramiz Salkić on Thursday, 11 February 2021

Podsjetimo, Vojinu Mijatović je na FB profilu postavio Salkićevu i sliku šefa zastupničke grupe “Zajedno za BiH” u NSRS-u Edina Ramića i napisao sljedeći komentar:

– Pored “velikih Srba” vidim da su jučer oko moje kafe sa Inzkom kmečala ova dva Bakirova bota! Braćo i sestre “veliki Bošnjaci”, ova dva velika zaštitnika vaših nacionalnih interesa, godinama na muci Bošnjaka koji su protjerani i vraćaju se na svoju imovinu, žive lagodno uvjetujući vas sredstvima za povratnike!

Ova dva Bakirova bota godinama vas nazivaju povratnicima i određuju, ko može, a ko ne može da dobije malo sadake poreznih sredstava. Godinama ova dvojica na budžetu Republike Srpske i Federacije BiH u crnim “audijima” i čvrstoj koaliciji sa Miloradom Dodikom koji negira sve za šta se oni kao zalažu. Ova dva Bakirova bota pričaju o žrtvama i stradanju, a u punom talu sa čovjekom koji negira genocid u Srebrenici! Ali bez oklijevanja samo nastavite da podržavate Bakira i njegove budžetske milionere i dok ste živi, zvat će vas povratnicima u sopstvenoj zemlji!

Ko je ovaj drug Vojin Mijatović?

Odakle je došao? Kuda je pošao? Koga predstavlja? U ime koga govori?

Na ova pitanja…

Posted by Ramiz Salkić on Thursday, 11 February 2021

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Preminuo Emdžad Galijašević, bivši gradonačelnik Bihaća

U trci za gradonačelnika Bihaća pobijedio je 2012. godine kao kandidat SDA. Grad Bihać vodio je manje od četiri...

Možda vas zanima i ovo