Subota, 15 svibnja, 2021

Samir Nurkić na harmonici objasnio kako roditelji na Balkanu uspavljuju djecu

Nemojte propustiti

Harmonikaš Samir Nurkić nastavlja oduševljavati publiku širom regiona. Na svakom nastupu ovaj vanserijski muzičar, koji je rođen u Zagrebu, a čiji su roditelji porijeklom iz BiH, dobija gromke aplauze.

Cijela priča oko numera na harmonici i Samirovog izvođenja počela je u februaru ove godine izlaskom viralnog videa na kojem je Nurkić pokazao kako se na Balkanu svira dječija pjesma “Zvončići”. Sada je za svoju publiku pripremio nešto novo i ovaj put na harmonici je demonstrirao kako se uspavljuju djeca na Balkanu. On je dočarao kako roditelji u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji, Makedoniji uspavljuju svoje nasljednike i nasljednice, ali i kako to čine Romi.

– Bosanac ne može uspavati dijete bez sevdaha. Srbi stalno nešto slave, rođendane, slave, punoljetstva, tako da mami i tati dođe cijeli orkestar. Kod Crnogoraca to sve mora biti polako, oni nigdje ne žure, dok je kod Roma najbitniji uvod – kaže Nurkić u videu koji će sigurno osvojiti simpatije širom Balkana.

Pojasnio je i kako je došao na ideju da odsvira nešto ovako.

– Uglavnom sve je nastalo jer kod kuće uspavljujem djecu tako, a samo im prilagođavam verzije. S obzirom da djeca najviše vole pjesmu „Mama voli bebu“, a ja imam u krvi to da volim obrađivati, bilo mi je monotono da im sviram isto. Kako sam imao upite da ponovo napravim nešto na temu 6 država, opet sam sve spojio u jedan video- govori Samir.

Kako roditelji širom Balkana uspavljuju djecu u Samirovoj verziji pjesme „Mama voli bebu“ poslušajte na njegovom Facebook profilu:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo