Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Samo dva grama ovih sjemenki dnevno za dobro zdravlje

Nemojte propustiti

Bundeva i tikva koriste se za razne stvari, no zapravo se radi o vrlo hranjivoj namirnici čije su sjemenke bogate proteinima, cinkom, kalijem, magnezijem, vitaminima i vlaknima.

Diljem svijeta se koristi za razna jela, od predjela do deserata, a Amerikancima je ona jedna od glavnih namirnica za njihovim bogatim stolom za Dan zahvalnosti.

Sjemenke bundeve i tikve imaju dobar okus i u njima se može uživati tijekom cijele godine. Na tržištu se mogu pronaći dvije vrste. Zanimljivo da te sitne sjemenke mogu vrlo učinkovito utjecati na zdravlje. Posebno su dobre za spolne organe.

Te sjemenke mogu spriječiti i smanjiti simptome povezane s blagim do umjerenim povećanjem prostate. Kod ljudi koji imaju problema s mjehurom, one mogu pomoću u ublaživanju tih tegoba.

Odlične su za dobar san pa tako sprječavaju stalno ustajanje tijekom noći zbog mokrenja. Zbog cinka kojeg sadrže pomažu regulirati muške spolne hormone. Samo dva grama sjemenki dnevno je dovoljno da one pruže velike zdravstvene beneficije.

U istraživanjima provedenima na životinjama utvrđeno je da sjemenke bundeve mogu spriječiti i liječiti dijabetes. Još neke studije pokazuju da sjemenke pomažu u regulaciji inzulina, doduše i te su studije provedene na životinjama.
Sjemenke sadrže hranjivu tvar koja smanjuje rizik od srčanog udara. A pomažu u reguliranju kolesterola. Osim toga, smanjuju i krvni tlak te se učinkovito bore protiv tegoba žena u menopauzi.

Izbjegavajte male, tanke sjemenke jer su one loše kvalitetu, puno su bolje one koje su veće i bijele ili svjetlo žute boje.
Možete njima posuti salate, ili uživati u njima u desertima. U svakom slučaju, odlične su za zdravlje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Reagovao Igor Crnadak: Peticija protiv Inzkove odluke koju je pokrenuo Milorad Dodik je “notorna glupost”

Crnadak naglašava da je peticija protiv Inzkove odluke koju je pokrenuo Milorad Dodik "notorna glupost". Generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak...

Možda vas zanima i ovo