Utorak, 27 srpnja, 2021

Samo GMO sjemena: EU donosi zakon o zabrani uzgoja vlastite hrane!

Nemojte propustiti

Trenutno 10 najvećih multinacionalnih kompanije koje se bave uzgojem GMO sjemena pod kontrolom drže preko 73 posto svjetskog tržišta sjemena u svijetu!

Nakon nedavne skandalozne odluke Europske komisije o privatizaciji vodopskrbe, iz Bruxellesa nam stiže novi zakon koji će biti jednako skandalozan, piše Dnevno.hr.

Europska komisija poslat će europskom parlamentu novu uredbu kojom će poljoprivrednicima i povrtlarima zabraniti korištenje rijetkih autohtonih i starih sorta. Zakonski će biti propisano obavezno korištenje standariziranog unificiranog sjemena. Još je čudnija odluka kojom će biti čak i kažnjivo ako se koristi autohtono sjeme u vlastitom vrtu. Zaista sve vodi prema tome da se počinje vršiti kontrola svjetske populacije u svim segmentima. Prvo voda sad i hrana. Primorani ćemo biti ovisiti o svjetskim moćnicima koji će nam prodavati GMO hranu za koju uopće nećemo znati što je to zapravo. Zašto bi nekome smetalo ako u svome vrtu želimo posaditi autohtonu vrstu nekog voća ili povrća?

U SAD-u je donesen zakon kojem se federalnim sudovima ukida pravo zabrane uzgoja GMO proizvoda. Taj zakon, kojeg je nedavno potpisao Barack Obama, su amerikanci nazvali zakon o zaštiti Monsanta.

Trenutno 10 najvećih multinacionalnih kompanije koje se bave uzgojem GMO sjemena pod kontrolom drže preko 73 posto svjetskog tržišta sjemena u svijetu!

Europa nije jedina koja podliježe toj kontroli svjetskih moćnika. Novi Zeland je donio zakon koji po kojem se zabranjuje uzgoj hrane u vlastitim vrtovima i još zabranjuju trgovinu sjemena bez posebne dozvole vlasti.

Ako ovaj zakon prođe u europskom parlamentu time će multinacionalne kompanije kontrolirati hranu “od njive do tanjura”. Možda ne treba podleći nekakvim teorijama zavjere ali svi znamo da tim velikim kooporacijama nije u interesu nikakvo zdravlje i dobrobit stanovništva nego čisto i samo profit. A ako ćemo vjerovati nekakvim teorijama po kojima svjetski moćnici žele kontrolirati stanovništvu u neku drugu svrhu (depopulacije, selekcije, uvlačenje u nekakve izmišljene religije, uništenje krščanstva) onda bi se trebali zabrinuti i razmisliti u kojem smjeru sve ovo ide, jer nekad je bilo nezamislivo da voda i izvori vode ne budu temeljno pravo čovjeka ali eto i to se dogodilo.

Sve u svemu novi momenti koji se događaju u svijetu i Europi nas mogu navesti na razmišljanje, možda i pripremanje kako se snaći u svemu tome što dolazi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo