Srijeda, 3 ožujka, 2021

Samo je želio da ga majka vidi na televiziji: Beskućnik policiji predao 15.000 KM koje je pronašao na ulici

Nemojte propustiti

Odluka donesena jednoglasno: Dragan Čoviću odbijeno 10 posto od plate

Kazala je da je ova odluka donesena jednoglasno i da su se članovi komisije dogovorili da uglavnom donose, ako...

Pošle sedmice otputovala u Sarajevo zbog poslovnih obaveza i nije se vratila kući: Policija traga za Hurijom Hadžić

Porodica već četiri dana traga za Hurijom Hadžić iz gračaničke mjesne zajednice Piskavica. Svi koji imaju neke informacije neka...

U dijelu BiH ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati, najavljeni protesti

Zbog nove odluke nadležnih, ugostitelji iz Tuzle su za sutra u 12 sati najavili mirne proteste ispred zgrade Vlade...

FBiH konačno pokrenula proceduru za nabavku vakcina

Goran Čerkez ističe kako će daljnje aktivnosti u procesu nabavke biti nastavljene zajedno sa svim relevantnim federalnim institucijama, kao...

Dvoje beskućnika predalo je policiji vreću s 20.000 reaisa (otprilike 15.000 KM ) koju su pronašli na ulici u Sao Paolu prošle nedjelje.

Foto: IlustracijaPar koji zajedno živi ispod mosta na istoku najvećeg brazilskog grada i uzdržava se skupljanjem boca zatražio je od zaštitara kojeg su susreli na ulici da pozove policiju. Spavali su kad su začuli alarm iz obližnjeg dućana te pošli vidjeti što se događa. Na cesti kraj autobusne stanice ugledali su vreću s novcem – prenosi Index.hr.

Rejaniel Silva Santos, kojem je 36 godina i koji živi od 10-ak KM dnevno, izjavio je da mu je, kad je ugledao novac, prvi instinkt bio da zove policiju te da je jedino što želi da ga njegova majka, koja živi na sjeveru države, vidi na televiziji: “Majka me učila da ne smijem krasti i da javim policiji ako vidim da netko vrši ilegalnu radnju. Ako me vidi na televiziji, znat će da je njezin sin još uvijek jedan od poštenih ljudi na svijetu”.

U vreći su se, osim novca, nalazili i računi koji su policiji omogućili da utvrdi da je u pitanju novac prošlog tjedna ukraden iz japanskog restorana.

Santos je u Sao Paolo doselio kad je imao 16 godina i živi kao beskućnik otkad je ostao bez posla na gradilištu. Rastao se od supruge s kojom ima sina kojeg nije vidio otkad živi na ulici. Svoju je sadašnju partnericu, Sandru Reinu Domingues, upoznao je na ulici i s njom živi posljednja četiri mjeseca.

Iz policije su izvijestili da takvo što još nisu doživjeli i da su bili u šoku kad im je Santos pokazao novac te objasnio što se dogodilo, javlja Fox News.

 

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ugostitelji uputili zahtjeve: Traže radno vrijeme do ponoći, ukidanje zabrane održavanja muzike uživo…

Ugostiteljski radnici (hotelijeri i restorateri) i muzičari Kantona Sarajeva održali su sastanak na kojem su donijeli jednoglasne zaključke koje...

Možda vas zanima i ovo