Nedjelja, 3 prosinca, 2023

Samo jednim tvitom snizio vrijednost svoje kompanije za čak 14 milijardi dolara

Preporučeno

Muskovi ironični komentari svakako zadaju glavobolje investitorima i utiču na cijene dionica, a ovo nije prvi put da se milijarder “igra” na ovaj način.

Osnivač kompanije “Tesla” Elon Musk “obrisao” je 14 milijardi dolara vrijednosti preduzeća nakon što je tvitovao da je njegova cijena previsoka, javio je Tanjug a prenijeli mediji.

Muskov tvit je takođe smanjio tri milijarde dolara njegovog udjela u “Tesli”, pošto su se investitori odmah povukli iz kompanije, prenosi BBC.

Upravo se čita:  Još jedan evropski gigant stiže na Aerodrom Sarajevo

“Teslina cijena akcija je previsoka po mom mišljenju”, napisao je u jednom od nekoliko tvitova, među kojima su i oni u kojima se zavjetuje da će prodati svoj imetak.

U drugom tvitu objavio je da je njegova djevojka ljuta na njega, dok je jedan tvit jednostavno glasio: “Bijes, bijes protiv umiranja svjetlosti svijesti.”

“Wall Street Journal” objavio je da je milijarder negirao da je tvit o cijeni akcija “Tesle” bio šala.

Upravo se čita:  Ryanair stigao u Sarajevo, od proljeća pet novih linija

Cijena “Teslinih” akcija porasla je ove godine, podižući vrijednost proizvođača električnih automobila na blizu 100 milijardi dolara, što bi Musku moglo da donese bonus isplatu od nekoliko stotina miliona dolara.

Muskovi ironični komentari svakako zadaju glavobolje investitorima i utiču na cijene dionica, a ovo nije prvi put da se milijarder “igra” na ovaj način.

Upravo se čita:  Firma iz BiH poslala sve radnike kući, duguje im četiri plate: "Mi to ne možemo prihvatiti"
Foto: Screenshot/Twitter

Zbog jednog tvita iz 2018. godine o budućnosti “Tesle na njujorškoj berzi regulatorni organi kaznili su ga sa 20 miliona dolara, nakon čega se složio da sve naredne postove na ovoj platformi prethodno pregledaju advokati.

Prošlog mjeseca, savezni sud izrekao je da se “Tesla” i Mask zbog njegovog privatnog tvita moraju suočiti sa tužbom akcionara, koji su tvrdili da je Mask namjeravao da ih prevari.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

FBI uhapsio pripadnicu jedinice “Zulfikar”, optužena da je tokom rata u BiH mučila zarobljenike

Američka državljanka porijeklom iz BiH Nada Radovan Tomanić uhapšena je u Morgantaunu, u Zapadnoj Virdžiniji, pod sumnjom da je...

Možda vas zanima i ovo