Četvrtak, 25 travnja, 2024

Samo kod nas: Svečano presječena vrpca povodom postavljanja zavjesa i klima uređaja u školi

Autor:N1

Preporučeno

Resorni ministar izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović obratio se na manifestaciji povodom realizacije projekta „Opremanje škole rashladnim uređajima, pergolom i rebrastim zavjesama“ u Javnoj ustanovi Osnovnoj školi Gnojnice, a koji je podržala Turska vojna misija u Bosni i Hercegovini. Ovom prilikom organizovano je i presijecanje svečane vrpce.

Resorni ministar izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta.

Upravo se čita:  Arijana Memić traži zabranu ispijanja kafa policajcima MUP-a KS za vrijeme radnog vremena

„Ovo je bitan događaj za sve nas, jer je realizovan projekat u JU Osnovna škola Gnojnice koji će biti od koristi i našim učenicima i nastavnicima, ali i zbog činjenice da imamo priliku ugostiti naše prijatelje iz Turske. Nadam se da će još biti prilika za ovakve susrete u narednom periodu i da će se saradnja i dalje nastaviti“, kazao je resorni ministar.

Upravo se čita:  Srbijanski stručnjaci raskrinkali Dodikov skup: Ni blizu 50 hiljada, ovo je djetinjasto

Učenici i nastavnici JU Osnovne škole Gnojnice pripremili su zanimljiv program povodom realizacije projekta i u znak zahvalnosti Turskoj vojnoj misiji u Bosni i Hercegovini.

Direktorica JU OŠ Gnojnice, Sadeta Zlomužica istakla je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta.

„Ovaj projekat doprinijet će ugodnom ambijentu za rad naših učenika i nastavnika. Zahvaljujemo se svim ljudima koji su podržali ovaj projekat. Vrata naše škole su vam uvijek otvorena, smatramo vas prijateljima i nadamo se nastavku saradnje“, kazala je Zlomužica.

Upravo se čita:  Ramo Isak o hapšenjima: Malo mi je ovo neozbiljno... Šta se čekalo godinama? To je trebalo odmah riješiti ako je bilo dokaza

Tokom manifestacije prisutnima su se obratili i konzul Republike Turske u Mostaru, Jašar Ergun i šef Turske vojne misije u Bosni i Hercegovini, brigadir Mustafa Bujukoroglu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Influenserica Adna Helić se oglasila nakon izlaska iz pritvora, evo šta je poručila

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije "Black Tie 2" u Sarajevu, puštena je na slobodu. Podsjetimo, Helić...

Još vijesti za vas