Utorak, 31 siječnja, 2023

Samo kod nas: Svečano presječena vrpca povodom postavljanja zavjesa i klima uređaja u školi

Autor:N1

Nemojte propustiti

Resorni ministar izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović obratio se na manifestaciji povodom realizacije projekta „Opremanje škole rashladnim uređajima, pergolom i rebrastim zavjesama“ u Javnoj ustanovi Osnovnoj školi Gnojnice, a koji je podržala Turska vojna misija u Bosni i Hercegovini. Ovom prilikom organizovano je i presijecanje svečane vrpce.

Resorni ministar izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta.

„Ovo je bitan događaj za sve nas, jer je realizovan projekat u JU Osnovna škola Gnojnice koji će biti od koristi i našim učenicima i nastavnicima, ali i zbog činjenice da imamo priliku ugostiti naše prijatelje iz Turske. Nadam se da će još biti prilika za ovakve susrete u narednom periodu i da će se saradnja i dalje nastaviti“, kazao je resorni ministar.

Učenici i nastavnici JU Osnovne škole Gnojnice pripremili su zanimljiv program povodom realizacije projekta i u znak zahvalnosti Turskoj vojnoj misiji u Bosni i Hercegovini.

Direktorica JU OŠ Gnojnice, Sadeta Zlomužica istakla je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta.

„Ovaj projekat doprinijet će ugodnom ambijentu za rad naših učenika i nastavnika. Zahvaljujemo se svim ljudima koji su podržali ovaj projekat. Vrata naše škole su vam uvijek otvorena, smatramo vas prijateljima i nadamo se nastavku saradnje“, kazala je Zlomužica.

Tokom manifestacije prisutnima su se obratili i konzul Republike Turske u Mostaru, Jašar Ergun i šef Turske vojne misije u Bosni i Hercegovini, brigadir Mustafa Bujukoroglu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo