Utorak, 3 kolovoza, 2021

Samo nekoliko gutljaja ovog napitka ‘topi’ kalorije

Nemojte propustiti

Kombinacija grejpfruta i meda najslađi je i najukusniji način da održite ljepotu i zdravlje, ali ne samo to.

Ovaj napitak sagorijeva kalorije nevjerovatnom brzinom, piše Blic.

Osim vitamina C, grejpfrut sadrži i vitamine A, B, D, E, kalcijum, magnezijum, cink, bakar, gvožđe i fosfor. Grejpfrut ima i antibakterijska svojstva, a takođe sadrži antioksidante.

Potrebni sastojci:

1 grejpfrut
1 kašika meda

Isjeckani grejpfrut stavite u blender zajedno sa medom. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
Dobijeni napitak smanjiće nivo šećera u krvi. Ako konzumirate grejpfrut svakodnevno smanjićete nivo lošeg holesterola 15%, a kada su u pitanju trigliceridi i do 27%. Ovaj napitak bogat je i licipenima, veliki borac je protiv toksina i štetnih materija u organizmu.

Samo nekoliko gutljaja napitka sa grejpfrutom i medom poslije obroka može da sagori polovinu kalorija koje ste unijeli kroz taj obrok.

Međutim, grejpfrut može da povećaja efekat nekih pilula. Ako uzimate bilo kakve terapije, trebalo bi da se konsultujete sa svojim ljekarom prije uzimanja ovog napitka. Takođe, trebalo bi da izbjegavajte grejpfrut i pića na bazi grejpfruta ako uzimate lijekove za snižavanje krvnog pritiska, lijekove protiv raka, antidepresive ili antibiotike.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo