Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Samo nekoliko metara od Šehidskog mezarja: Muzika i veselje u vrijeme klanjanja dženaze ubijenim Vlaseničanima

Nemojte propustiti

Muzika i veselje na ovaj dan, i to svake godine provokacija ili slučajnost, pitanje je koje za sada bez odgovora

Samo nekoliko metara od Šehidskog mezarja Rakita u Vlasenici gdje će za pola sata vječni smiraj naći još šest Bošnjaka, monstruozno ubijenih na kućnim pragovima 1992. godine organizirano je veselje.

Najmlađa žrtva čiji posmrtni ostaci su pronađeni u šumama oko Vlasenice je Avdo Kuljančić, koji je imao 19 godina kad je ubijen. Sedamnaestoj kolektivnoj dženazi prisustvuju rodbina i prijatelji ubijanih, 29 godina nakon što su pronađeni njihovi posmrtni ostaci.

– Ubili su ih komšije Srbi, samo zato što su bili druge vjere – rekli su članovi porodice jedne ubijene žrtve za Federalnu televiziju..

Muzika i veselje na ovaj dan, i to svake godine provokacija ili slučajnost, pitanje je koje za sada bez odgovora, ali ono što je također ostalo zabilježeno je da na svaki dan dženaze ili dan obilježavanja zločina u ovom gradu bude organizirana neka muzička manifestacija ili proslava.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Lukašenko prijeti Zapadu: ‘Ako se samo usudite napasti, odgovaramo u sekundi’

Strahovalo se da će se Bjelorusija službeno priključiti Rusiji u ratu otkako je započeo sukob u Ukrajini krajem februara,...

Možda vas zanima i ovo