Utorak, 27 srpnja, 2021

Samo nekoliko metara od Šehidskog mezarja: Muzika i veselje u vrijeme klanjanja dženaze ubijenim Vlaseničanima

Nemojte propustiti

Muzika i veselje na ovaj dan, i to svake godine provokacija ili slučajnost, pitanje je koje za sada bez odgovora

Samo nekoliko metara od Šehidskog mezarja Rakita u Vlasenici gdje će za pola sata vječni smiraj naći još šest Bošnjaka, monstruozno ubijenih na kućnim pragovima 1992. godine organizirano je veselje.

Najmlađa žrtva čiji posmrtni ostaci su pronađeni u šumama oko Vlasenice je Avdo Kuljančić, koji je imao 19 godina kad je ubijen. Sedamnaestoj kolektivnoj dženazi prisustvuju rodbina i prijatelji ubijanih, 29 godina nakon što su pronađeni njihovi posmrtni ostaci.

– Ubili su ih komšije Srbi, samo zato što su bili druge vjere – rekli su članovi porodice jedne ubijene žrtve za Federalnu televiziju..

Muzika i veselje na ovaj dan, i to svake godine provokacija ili slučajnost, pitanje je koje za sada bez odgovora, ali ono što je također ostalo zabilježeno je da na svaki dan dženaze ili dan obilježavanja zločina u ovom gradu bude organizirana neka muzička manifestacija ili proslava.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo