Četvrtak, 25 travnja, 2024

Samohrana majka iz BiH 11. put na optuženičkoj klupi u Njemačkoj

Preporučeno

“Nisam imala više novca”, bilo je sve što je rekla ova samohrana majka koja živi sa malim sinom na rubu egzistencije.

Državljanka BiH (39) u četvrtak se ponovo našla na optuženičkoj klupi nakon što je uhvaćena u krađi u supermarketu u njemačkom gradu Dateln, u saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija.

S obzirom da je 11. put uhvaćena u vršenju istog krivičnog djela, bilo je skoro izvjesno da će ovaj put završiti u zatvoru, ali i sada, kao i u ranijim suđenjima, presudila je njena teška životna situacija.

Upravo se čita:  U Njemačkoj uhapšena braća iz Bosne i Hercegovine

“Nisam imala više novca”, bilo je sve što je rekla ova samohrana majka koja živi sa malim sinom na rubu egzistencije.

Naime, kako prenose njemački mediji, ona godinama živi u domu za tražioce azila i ne može da se zaposli jer još uvijek nije uspjela da dođe do svojih ličnih dokumenata, koji se, navodno, nalaze u BiH.

Upravo se čita:  U Švicarskoj uhapšena tri pjevača koji su došli kao turisti a nastupali bez radne vize!

Štaviše, i tokom suđenja se moglo čuti da čak ni službenik za uslovnu kaznu, koji joj je bio dodijeljen tokom ranijih presuda, nije uspio ni zvaničnim putem da dođe do njenih ličnih dokumenata.

Ipak, oni smatraju da žena nije apsolutno ništa učinila po tom pitanju, niti se potrudila da dođe do svojih ličnih dokumenata jer joj, vjerovatno, odgovara da ne radi.

Upravo se čita:  Bosanac u Austriji osuđen na šest mjeseci jer je prijetio službenici parkinga “šamaranjem” nakon što mu je pisala kaznu

Sudija je odredio četiri mjeseca uslovne kazne – plus 250 sati društveno korisnog rada. Kako prenose njemački mediji, ona je na kraju zaplakala iz zahvalnosti.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas