Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Samohrana majka Samira Salihović moli za pomoć: Teško bolesna, skupi i lijekovi od 20 KM

Nemojte propustiti

Samira Salihović, samohrana majka iz Sarajeva, prolazi kroz najteže razdoblje svog života. Bez ikakvih redovnih primanja, teško bolesna, ne zna kome više da pruži ruku i zamoli za pomoć.

samira-s– Centar za socijalni rad pomaže koliko može, ali njihove nadležnosti i mogućnosti su ograničene. Puno bi mi lakše bilo kada bih riješila stambeno pitanje, ali sve moje nade su pale u vodu kada sam obaviještena da je odluka o dodjeli stanova u općini Novi Grad vraćena na početak. Živim u podstanarskom stanu i puno lakše bi mi bilo kada ne bih izdvajala za kiriju. Bila bih zadovoljna i jednom sobom, ali da znam da je moja i da me niko iz nje neće istjerati. Moj sin je završio saobraćajnu školu i na birou je, ali ne bira posao. Radi sve za što ga ljudi pozovu. Kćerka je prvi razred srednje škole i zbog situacije u kojoj se nalazimo, veoma je povučena, kaže Samira.

Samira je do sada imala nekoliko operacija.

– Trebala bih piti i lijekove, ali iako koštaju samo 20 KM, ne mogu ih sebi priuštiti. Teško je prihvatiti sve što mi se dešava i shvatiti zbog čega na ovakve ljude poput mene niko ne obraća pažnju. Nepravda, neimaština i bezosjećajnost jako bole, ističe Samira.

Svi koji žele pomoći Samiri mogu se obratiti na broj telefona 061-508-025 ili uplatom na njen broj žiro-računa u Sparkasse banci Sarajevo je 199-049-00654540-95, dok je broj tekućeg računa 21-43560-654540.

Izvor: Oslobođenje

Interesantno za vas

Izdvajamo

Općina u Sarajevu uklonila električne romobile s javnih površina koji se koriste bez odobrenja: Ovo su kazne

Uklonjen je 31 romobil sa 22 lokacije do podnevnih sati, a bit će uklonjeni i svi drugi koji se...

Možda vas zanima i ovo