Petak, 9 prosinca, 2022

Samohrani otac mora u zatvor, jer je ilegalno sjekao šumu kako bi obezbijedio ogrjev za porodicu

Nemojte propustiti

Samohrani otac Zahid Hlepić, iz mjesta Stijena, kod Cazina, trebalo bi 8. februara da ode na odsluženje zatvorske kazne u trajanju od tri mjeseca zbog nelegalne sječe šume

Zahid-hlepicZahid Hlepić kaže kako o njegovih četvoro maloljetne djece tada neće imati ko da brine.

“Supruga me napustila prije godinu i otišla s ljubavnikom. Od tada ne znam ništa o njoj, niti se javlja niti se interesuje za djecu o kojoj sam brinem”, ističe Hlepić.

Kaže kako je prije nekoliko mjeseci otišao u šumu kako bi nasjekao drva za ogrijev. Tada su ga uhvatili pripadnici Lugarske službe te potom predali policiji. S obzirom na to da nije imao novca kako bi platio štetu, sud mu je presudio tri mjeseca kazne, pišu Nezavisne novine.

“Eto, kakva je naša država. Mene zbog naramka drva tjeraju u zatvor, a neki političari i kriminalci grabe kapom i šakom i nikom ništa”, jada se on.

Hlapić ističe kako nema stalno zaposlenje te da djecu izdržava obavljajući povremene fizičke i sezonske poslove.

“Ko će brinuti o mojoj djeci kad odem u zatvor, ko će im obezbijediti hranu? O tome sam govorio i na sudu, ali niko za to i ne haje”, kaže Hlapić dodajući kako ne vidi rješenje za nastali problem.

Kaže kako je ratni vojni invalid i da je sve donedavno dobijao socijalnu pomoć u iznosu od 80 maraka, ali da su mu i ti prihodi obustavljeni zbog postupka revizije.

(Nezavisne)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Šta ulazak Hrvatske u Šengen donosi za državljane BiH

Kao najveći izazov ulaskom u šengensku zonu u Zagrebu se ističe borba s ilegalnim migracijama, posebno kada je riječ...

Možda vas zanima i ovo