Petak, 22 listopada, 2021

Samohrani otac sa svega 150 KM brine se o dvojici teško bolesnih sinova

Nemojte propustiti

Iako je duže od decenije nakon razvoda svojim sinovima i otac i majka, Mirsad Toporan (53) iz Mostara bio bi najsretniji čovjek na svijetu kada bi s Miralemom (30) i Enesom (20) mogao razgovarati o njihovim izlascima i djevojkama.

mirsad-toporan-27Ovako, uz višegodišnje patnje sa starijim Miralemom, kojem je dijagnosticiran teži oblik depresije, odnedavno je ovog samohranog oca dotukla vijest da je Enes obolio od karcinoma testisa.

– Doktori su u prvi mah mislili da je u pitanju slijepo crijevo. Ali, nakon pretraga ispostavilo se da se radi o najgorem. Odmah mu je urađena operacija, ali je utvrđeno da su se pojavile metastaze na desnom bubregu, u abdomenu i na plućima. On je već odradio prvi ciklus kemoterapije i doktori su optimistični – kroz suze nam priča Mirsad, koji je kroz sve nevolje prisiljen proći sa 150 maraka, koliko zaradi od procenta naplate parkinga putem organizacije RVI.

Broj računa

Svi koji mogu i žele pomoći porodici Toporan, mogu to uraditi uplatom na žiroračun u “Raiffeisen banci” broj: 1610200000000098, na ime Enes Toporan, čiji je broj štednog računa: 09200662275.

(Dnevni avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nana Fata Orlović dobit će Povelju TK

Povelja će biti dodjeljena na svečanoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u povodu Dana državnosti. Skupština Tuzlanskog kantona jednoglasno je usvojila...

Možda vas zanima i ovo