Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Samsung predstavio Galaxy S3 Slim – još jedan telefon bez smisla

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Kada se uporede karakteristike oba modela S3 Slim iz 2014. godine, je uveliko slabiji u odnosu na S3 iz 2012. godine. Stoga nisu poznati razlozi zbog čega je Samsung novom smartphone-u odlučio dodati i S3 oznaku prilikom imenovanja, osim ako krajnji cilj nije zavaravanje korisnika.

Samsung-ov Galaxy S3 Slim u odnosu na originalni Galaxy S3 dolazi sa manjim i lošijim 4,52-inčnim TFT ekranom. Ekran ima rezoluciju od 540×960 piksela uz gustoću od 244 ppi-a. Takođe i kapacitet interne memorije je prepolovljen u odnosu na originalni ulazni model (16 GB) i ona iznosi tek 8GB. Ništa bolja situacija nije ni sa microSD karticama koje u ovom slučaju su podržane do maksimalnog kapaciteta od 32 GB, prenosi IT vesti.

Slim verzija ima takođe četverojezgreni, ali i nešto sporiji (1,2 Ghz) procesor. Samsung je u Slim modelu odlučio zadržati istu količinu (1 GB) RAM-a kao i u “pravom” S3-u. Zadnja kamera ima rezoluciju od 5 MP (2592 x 1944 piksela), a ona prednja tek VGA kvalitet. Baterija je identična originalu što znači da ima kapacitet od 2100 mAh. Izgeda da Samsung nije previše ozbiljno shvatio Google-ov dopis, jer novi Galaxy S3 Slim pokreće Android Jelly Bean 4.2.

Samsung je Galaxy S3 Slim za početak ponudio na brazilskom tržištu, ali postoji mogućnost da se isti model nađe i na ostalim tržištima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo