Petak, 24 rujna, 2021

Samsung predstavo “Galaxy S4”

Nemojte propustiti

“Samsung” je predstavo novi model pametnog telefona “Galaxy S4”, koji ima sposobnost da prati korisnikove oči i sam spušta tekst koji on čita na ekranu.

Samsung-Galaxy-Concept-Phone-1

“Galaxy S4” je nasljednik prošlogodišnjeg modela “S3”, koji je prodat u više od 40 miliona primjeraka širom svijeta. Analitičari smatraju da je “Samsung” najveći konkurent “Appleu” na tržištu pametnih telefona.

Aparat ima dvije kamere, po jednu sa obje strane, i može da ih koristi istovremeno, odnosno da napravi dvije fotografije odjednom. Kamera sa zadnje strane ima 13 megapiksela, a sa prednje dva megapiksela.

“Galaxy S4” je težak 130 grama i debeo 7,9 milimetara, što znači da je nešto lakši i tanji od modela “S3”, prenio je BBC.

Uređaj koristi “Samsungovu” HD AMOLED tehnologiju, koja omogućava da se na ekranu postigne rezolucija od 441 piksela po inču.

Inženjeri su posvetili dosta pažnje razvoju tehnologije “kontrole bez dodira”, pa je prenosom komandi pogledom na određeni dio ekrana moguće pregledati elektronsku poštu i druge sadržaje na telefonu. Korisnik može da pauzira snimanje videa ako skrene pogled sa telefona u stranu.

Ceremonija povodom prezentacije novog telefona održana je u NJujorku, gdje su praktično prikazane mogućnosti ovog telefona.

Jedna od zanimljivijih demonstracija bila je prevođenje teksta na engleskom jeziku u govor na kineskom, a potom i prevođenje kineskog govora nazad u tekst na engleskom.
(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo