Subota, 2 prosinca, 2023

Samsungova revolucija promijenit će svijet zauvijek (Video)

Preporučeno

Nakon jučerašnje Samsungove konferencije na najvećem tehnološkom sajmu koji se ove sedmice održava u Las Vegasu, možemo zaključiti kako u budućnosti telefoni i tableti više neće biti isti!

samsung

Samsung je na CES došao s prototip uređajem koji je fleksibilan i savitljiv ali i sa prošlogodišnjim prototipom s kojim je ušao u eru savitljivih OLED ekrana.
U video prilogu koji je Samsung prikazao, vidljivo je da se ovaj OLED ekran preklapanjem transformira u neku vrstu tableta. Prototip Youm ima ekran koji će se moći razvući više od samog uređaja, što znači da ćete obavijesti i sadržaje moći vidjeti čak i kada je preklopljen i položen. Za detalje ćemo, nažalost, morati pričekati neku drugu priliku.

Kada će Samsung predstavit svoj prvi komrcijalani uređaj teemeljen na ovoj tehnologiji za sada još se ne zna, ali pojedine informacije upućuju da ćemo prvi Youm ekran vidjeti već sredinom ove godine.

Jedna od varijanti zakrivljenog zaslona prikazana je u videu ispod. Ovjde je demonstrirano kako se notifikacije mogu vidjeti na boku uređaja.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Hrvatski ‘Scout’ nastavlja sa zapljenom: Iz kasarne Oružanih snaga u Tuzli izuzeto 26 topova o 3,3 miliona metaka!

Hrvatska firma Scout izuzela je u četvrtak iz kasarne Oružanih snaga BiH u Kozlovcu kod Tuzle 26 topova ZIS...

Možda vas zanima i ovo