Srijeda, 8 prosinca, 2021

Sanela Prašović – Gadžo: “Nikšić i Konaković su imali šansu, Kojović se najeo poslaničkog kruha, Hadžikadić je jako loše prošao na izborima”

Nemojte propustiti

Prašović-Gadžo je dala potpunu podršku zahtjevima da se obavezno održe lokalni izbori u BiH i osigura elektronski način glasanja, “da se onemogući još jedna u nizu izbornih krađa”, istaknuvši kako “SBB to traži od svog osnivanja prije desetak godina”.

Kao što je ranije objavljeno više hiljada ljudi okupilo se u subotu na Baščaršiji kod Sebilja odakle su krenuli u protestnu šetnju do zgrade Parlamenta BiH na Marijin Dvoru u Sarajevu.

Protestnu šetnju pod nazivom “Dosta je bilo šutnje” organizovala je Platforma za progres i njen predsjednik profesor Mirsad Hadžikadić, simbolično u pet minuta do dvanaest sati.

Također, na ovoj protestnoj šetnji pridružili su se i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković i predsjednici SDP-a Nermin Nikšić, Naše Stranke Predrag Kojović, te NBL-a Ibrahim Hadžibajrić i Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Tim povodom oglasila i zastupnica u Federalnoom parlamentu Sanela Prašović-Gadžo.

Dala je potpunu podršku zahtjevima da se obavezno održe lokalni izbori u BiH i osigura elektronski način glasanja, “da se onemogući još jedna u nizu izbornih krađa”, istaknuvši kako “SBB to traži od svog osnivanja prije desetak godina”.

“Dobro je da se u Federaciji bilježe prve mirne demonstracije opozicije”, nastavila je. “Samo je na relativno mali broj demonstranata vjerovatno utjecala i činjenica da ih suštinski vode bivši premijeri Nikšić i Konaković, koji su već imali šansu da pokažu šta znaju i mogu dok su bili na vlasti.

Ili, šta tek reći za Šepića – SDA poslanika sa dvadesetogodisnjim madatom, koji je bio važan član stranačke vrhuške koja je redovno vršila izbornu pljačku!? Također, i Kojović se, kao poslanik, dobro najeo poslaničkog kruha. Jedino novo i, nažalost, najmanje poznato političko lice je Hadžikadić, koji je jako loše prošao na prošlim izborima. Zato nije jasno, osim kada je on u pitanju, da li je ovo zaista okupljanje za poštene izbore ili povratak na vlast?”, njena je analiza, a zaključak glasi:

“U svakom slučaju, legitimno je i jedno i drugo. Jer, svi trebamo biti saveznici da bi naša zemlja napokon, nakon 25 godina, dobila poštene izbore, depolitiziran CIK i poštene članove biračkih odbora. Oni prošli su do sada inače operativno završavali da neko lice glasa po šest puta, da glasaju mrtvi ili da se poništi pola miliona glasačkih listića. O pretovaranju vreća sa glasovima i njihovim zamjenama, da i ne govorimo.”

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo