Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Sanja Vulić poručila Hani Hadžiavdagić: Nije bolest sve što boli, a mržnja prema Srbima je bolest Hadžiavdagić

Nemojte propustiti

Hana Hadžiavdagić je na Instagramu čestitala 1. mart, Dan nezavisnosti, te prozvala članicu Predsjedništva BiH Željku Cvijanović.

“Cvijanović, Bećirović te Željko Komšić otputovali su nedavno u prvu zajedničku posjetu inostranstvu nakon što su preuzeli dužnosti sredinom novembra prošle godine…

E ta ista likuša ne slavi Dan nezavisnosti BiH (morbidni datum kako reče), ali smjesti guzove u avion na račun građana BiH”, napisala je Hadžiavdagić.

Ubrzo nakon toga ju je Željka Cvijanović blokirala na Instagramu, ali kad već nije odgovorila Cvijanovićka, jeste Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Ona je izjavila da je mržnja prema Srbima bolest Hane Hadžiavdagić koja je javnosti poznata samo po televizijskim nastupima naziva “škola za sponzoruše”.

Reagujući na objavu Hadžiavdagić na društvenim mrežama da je predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović “likuša” koja ne slavi Dan nezavisnosti BiH, ali prima plaću na račun građana BiH, Vulić je izjavila Srni da je “žalosno da Hana Hadžiavdagić, koja je ustvari jedina likuša, provučena kroz bezbroj filtera, da sebi za pravo da uopšte spominje ime Željke Cvijanović”.

“Ženu koja je osvojila više od 300.000 glasova na proteklim izborima nazvati likušom može samo malograđanka. Na društvenim mrežama, koje su jedina literatura Hadžiavdagić, ne piše, ali za njenu informaciju bez dijela novca Vlade RS, nema ni budžeta na nivou BiH što znači da predstavnicima RS, građani RS isplaćuju plaću”, rekla je Vulić.

Ona je naglasila da je davno neko pametan rekao da nije bolest sve što boli, a mržnja prema Srbima je bolest Hadžiavdagić.

“Ona jedino pominjanjem Željke Cvijanović i može završiti na naslovnicama portala – rekla je Vulić i poručila Hadžiavdagić da “dan kada je ubijen srpski svat, kada je krv lila ulicama Sarajeva ne može biti dan za sve narode u BiH”.

“Za Srbe je danas dan tuge, sjećanja, žalosti i bola – istakla je Vulić, dodavši da je Hadžiavdagić skromnog znanja i da njen intelektualni nivo teško može razumijeti svu ovu priču.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo