Petak, 18 lipnja, 2021

Sanski Most: Napadnuta kuća kantonalnog zastupnika Kambera, potezano i oružje na demonstrante!

Nemojte propustiti

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

U Sanskom Mostu je oko 100 mladih došlo da napadne kuću kantonalnog zastupnika Asima Kambera. Policija je napravila kordon ispred kuće i demonstranti su uspjeli da sruše sto koji se nalazio ispred tog objekta.

Nakon intervencije policije demonstranti su se povukli. Neko od ukućana porodice Kamber izašao je na terasu sa oružjem u rukama koje je uperio u masu. Nakon toga ponovo je intervenisala policija, a ubrzo su na mjesto sukoba stigla su i kola Hitne pomoći.

Demonstracije u BiH nastavljene su danas u gradovima širom BiH, a prva okupljana već su zabilježena na ulicama Novog Travnika, Bugojna, Odžaka, Bihaća gdje je prema prvim informacijama više od 3.000 građana krenulo u marš ka zgradi vlade Unsko-sanskog kantona.

Na društvenoj mreži Facebook već su se pojavile informacije, da se ispred zgrade opštine Novi Travnik okupilo oko hiljadu ljudi. Ulice su pune, trg je pun, a ljudi u miru razgovaraju i time izražavaju svoje negodovanje radom i stanjem u opštini.

Građani žele pokazati da se može i mirno i civilizirano protestovati.

Na ulicama Bugojna i Odžaka također su se okupili nezadovoljni građani. Pred zgradom Opšine Bugojno, gdje su protesti bili od 12 do 14 sati, okupilo se više stotina građana, uglavnom mladih, koji su tražili smjenu kantonalnih vlasti, preispitivanje privatizacije i porijekla imovine najbogatijih građana

Na bihaćkom Trgu, policija je legitimisala na desetine građana iz Bužima i Cazina koji su došli sa ciljem da naprave nerede.

U centru Konjica okupilo se oko 200 građana na mirnim protestima.

U organizaciji Udruženja građana “Za bolji Sanski Most” i u centru ovog grada građani su izašli na mirne proteste, koji su se ubrzo pretvorili u nasilne demonstracije.

(Tanjug)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo