Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Saobraćajna nesreća na Ilidži

Nemojte propustiti

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Saobraćajna nesreća na IlidžiU ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede, fraktura desne podlaktice, zadobio je putnik iz vozila “golf”, H. A. (1988.) iz Ilidže, kojem je ljekarska pomoć ukazana na Klinici urgentne medicine (KUM) Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, te je na Klinici za ortopediju i tromatologiju zadržan na daljnjem liječenju.

Lakše tjelesne povrede zadobio je vozač vozila “golf” i putnik iz vozila marke golf A4, Č. A (1991.) iz Ilidže,

O tome je obaviješten kantonalni dežurni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj su obavile ekipe MUP-a KS, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Pripadnici MUP-a KS uručili 475 prekršajnih naloga tokom posljednja 24 sata
U posljednja 24 sata, službenici policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) , preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja uručili su 475 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 51 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 11 vozača zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola, tri vozača bez položenog vozačkog ispita, osam osoba prije sticanja prava na upravljanje vozilom, tri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet vozila je isključeno-neregistrovano.

Teška krađa
Policijski službenici Prve Policijske uprave i PS Stari grad, jučer su lišili slobode osobe K.A, rođen 1985 godine iz Trnova i B.S. (1988.) iz Hadžića, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa istog dana na štetu Š.F. iz Sarajeva.

O tome je obaviješten dežurni tužioc Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, nakon čega su lišeni predati u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U jutarnjim satima uhapšene osobe su nakon izvršene kriminalističke obrade i po naređenju dežurnog tužioca Kantonalnoj tužilaštva Sarajevo, otpuštene iz službenih prostorija Prve PU.

Požar na vozilu
Prva Policijska uprava, Centar, jučer je obaviještena da je u ulici Didžikovac do broja 13., općina Centar, došlo do požara na vozilu marke “Peugeot 307”, zelene boje, reg. oznake E14-T-844, vlasništvo K.S. iz Sarajeva, pri čemu je pričinjena materijalna šteta na vozilu, povrijeđenih osoba nije bilo.

Na lice mjesta izašla je ekipa PVB Kantona Sarajevo, koji su u 05.25 sati ugasili požar.

Uviđajne komisije MUP Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ struke, izvršili su uviđaj, te konstatovali da je prilikom požara došlo do oštećenja prednjeg dijela vozila, a uzrok požara je otvoreni plamen.

O ovome je obaviješten kantonalni dežurni tužitelj u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju ovog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Diana Jović-Cvjetinović uhapšena zbog pokušaja otmice direktora DNS-a; Motiv bi mogao biti njihov spor zbog pola miliona KM

Diana Jović-Cvetinović iz Bijeljine, koja je uhapšena zbog pokušaja otmice poznatog advokata Miloša Stevanovića, s njim je već duže...

Možda vas zanima i ovo