Nedjelja, 21 travnja, 2024

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Ko je upravljao službenim Golfom Predraga Kurteša

Preporučeno

Federalni ministar MUP-a Predrag Kurteš sinoć je, prema tvrdnjama očevidaca, u centru Sarajeva učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj, srećom, nije bilo povrijeđenih

golf-nesreca

H. A, koja je upravljala automobilom Polo (082-T-227), sinoć je u 19.45 sati, u Titovoj ulici, udarila u službeni Golf (M65-O-435), vlasništvo FMUP-a, piše Oslobođenje.

Prema informacijama koje je novinarima dao Irfan Nefić, portparol MUP-a KS-a, ovim vozilom je upravljao Adnan Zubović. Nefić negira da se u automobilu uopće nalazio federalni ministar policije Kurteš. On potvrđuje da u ovome udesu nije bilo povrijeđenih, te da je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Upravo se čita:  Tuga okovala BiH: Preminula majka Amila i njen sin Salih

Prema izjavama dvoje pješaka koje su dali i policajcima u vrijeme uviđaja, ministar Kurteš je bio u pripitom stanju, te se nakon nezgode udaljio sa lica mjesta. Policija je, kako saznajemo, upozorila i Zubovića na konsekvence lažnog svjedočenja, navodi Oslobođenje.

Uviđaju su prisutvovali i nekolicina tjelohranitelja koji su pokušali da ometu službena lica pri obavljanju posla, a otac djevojke koja je upravljala automobilom Polo istakao je kako se čitav incident neće zataškati, te kako će sve završiti na Sudu.

Upravo se čita:  Roditelji Danke Ilić (2) izjasnili se prvi put zajedno nakon nestanka djevojčice: "Ne prihvatamo saučešće, nismo sahranili dijete"

Portparol MUP-a KS-a Irfan Nefić nije želio odgovarati na novinarska pitanja pozivajući se na istragu koja je u toku.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas