Utorak, 31 siječnja, 2023

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Minibus pun studentica sletio s kolovoza

Nemojte propustiti

U Paromlinskoj ulici u Sarajevu jučer oko osam sati desila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je Fiat Dukato, u kojem se nalazilo sedam studentica Elektrotehničkog fakulteta, sletio s ceste, potvrđeno je u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo. Djevojke su odmah prevezene na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Ilustracija
Ilustracija

Prema riječima Biljane Jandrić, portparola KCUS-a, pet djevojaka odmah je otpušteno kući, dok su dvije zadržane jer su zadobile teške tjelesne povrede.

– Studentice su primljene oko 8.30 sati. Nije bilo potrebe za zadržavanjem pet studentica, dok su dvije N. A. (20) i A. Č. (20) teže povrijeđene. N. A. je zadobila frakturu frontalne i čeone kosti te je povrijedila sinuse, tako da je zadržana na daljnjem liječenju, dok je A. Č. zadobila frakturu desnog ručnog zgloba, tako da se nalazi na Klinici za ortopediju i traumatologiju i najvjerovatnije će ubrzo biti otpuštena kući – kazala je Jandrić.

Sarajevska policija odmah je po pozivu izašla na mjesto događaja te obavila uviđaj.

(Dnevni avaz)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo