Srijeda, 28 rujna, 2022

Saobraćajni policajci u Sarajevu osuđeni zbog primanja mita i zloupotrebe položaja

Nemojte propustiti

Osuđeni su da su tokom obavljanja zadataka, a u zavisnosti od patrolnog sastava od juna do polovine augusta 2020. godine prilikom saobraćajnih kontrola od vozača koji su počinili saobraćajni prekršaj zahtijevali ili primili, između ostalog, novac kako ih ne bi uopće sankcionirali

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim policijske službenike Jedinice za saobraćaj MUP-a KS i to Elvira Sipovića, Emraha Hasanspahića, Damira Bihorca, Alena Kozića i Amela Bulbula zbog krivičnih djela primanja dara i drugog oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Sipović, Bihorac, Bulbul i Kozić osuđeni su na kaznu zatvora u trajanju od po jedne godine, dok je Hasanspahić osuđen na sedam mjeseci zatvora. Istovremeno, zabranjeno im je obavljanje poziva, aktivnosti ili funkcije policijskog službenika u trajanju od pet godina.

Osuđeni su da su tokom obavljanja zadataka, a u zavisnosti od patrolnog sastava od juna do polovine augusta 2020. godine prilkom saobraćajnih kontrola od vozača koji su počinili saobraćajni prekršaj zahtijevali ili primili, između ostalog, novac kako ih ne bi uopće sankcionirali ili bi im izdali prekršajni nalog s blažim kaznama bez zabrane upravljanja motornim vozilom i kaznenim bodovima.

U odnosu na ostale optužene suđenje se nastavlja, saopćilo je Tužilaštvo KS.

Interesantno za vas

Izdvajamo

MUP RS predstavio novo borbeno vozilo “vihor”

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je izrazio zadovoljstvo što je za kratko vrijeme, svega šest mjeseci, uspješno...

Možda vas zanima i ovo