Subota, 18 rujna, 2021

Sarajevo: Bez povoda napali putnika u tramvaju, a nakon toga i policajce

Nemojte propustiti

Dvije osobe su uhapšene nakon fizičkog napada u tramvaju.

Kako je saopćeno iz policije, napad se desio jučer u 15.10 sati u tramvaju na tramvajskom stajalištu RTV Dom.

“Bez ikakvog povoda i razloga fizički su napali Č. M. (rođen 1971. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen). Nakon zaprimljene dojave, odmah su na mjesto događaja upućeni policijski službenici Četvrte policijske uprave koje su fizički napali osobe inicijala Š. S. i S. M.”, saopćeno je iz policije.

Policijski službenici IV PU uhapsili su Š. S. (rođen 1986. godine u Sarajevu) i S. M. (rođen 1985. godine u Sarajevu), gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, nasilničko ponašanje i lakša tjelesna povreda.

Foto: Ilustracija

“Nakon što su stavljeni pod kontrolu, isti su uhapšeni, a kod osobe inicijala S. M. pronađen je i oduzet jedan sklapel. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Š. S. i S. M. su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Upozorenje na opasno vrijeme, šteta i ljudske žrtve su moguće: U ovim dijelovima Bosne i Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm

U regijama Mostara, Foče, Trebinja i Livna upaljen je žuti meteoalarm zbog grmljavine i grmljavinskih procesa a vrijeme se...

Možda vas zanima i ovo