Nedjelja, 1 listopada, 2023

Sarajevo dobija pojačane mjere sigurnosti za vrijeme turističke sezone

Preporučeno

Na tragu trajnog rješavanja problema na današnjem sastanku doneseni su zajednički zaključci koji će prevenirati i u velikoj mjeri doprinijeti poboljšanju sigurnosti turista, ali i građana i građanki Kantona Sarajevo.

Turistička sezona u Sarajevu i Bosni i Hercegovini već je počela, a njen vrhunac očekuje se tokom jula i augusta, kada se očekuje i povećanje broja turista.

Na jednom od susreta s privrednicima „Na kafi s ministrom“ predstavnici turističkog sektora kao najveće probleme turističke djelatnosti istakli su prosjaćenje i džeparenje, te tom prilikom istakli da se isti moraju rješavati već sada kako bi spremni dočekali sezonu i izbjegli situacije u kojima bi eskalacija ovih problema dovela do nesagledivih posljedica u oblasti turizma.

Upravo se čita:  Lišen slobode kamiondžija iz Kaknja koji je prevozio 5.280 kila uglja

Slijedom ovih zahtjeva privrednika ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić organizovao je sastanak s ministrom MUP-a Admirom Katicom, ministricom za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica Ivanom Prvulović, te predstavncima Udruženja turističkih privredika Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovali i komesar MUP-a Kantona Sarajevo Nusret Selimović, inspektor Enes Softić i direktor Centra za socijalni rad KS Mahir Delić.

Upravo se čita:  Ovo je mladić koji je sinoć stradao u saobraćajnoj nesreći: Aziz je imao samo 24 godine. S njim u autu su bila još trojica mladića

Tokom sastanka istaknuti su problemi s kojima se susreću predstavnici turističkog sektora, informacije sa terena MUP-a Kantona Sarajevo, kao i kantonalnog Centra za socijalni rad.

Na tragu trajnog rješavanja problema na današnjem sastanku doneseni su zajednički zaključci koji će prevenirati i u velikoj mjeri doprinijeti poboljšanju sigurnosti turista, ali i građana i građanki Kantona Sarajevo.

„Mi smo danas, svi zajedno donijeli zaključke koji će omogućiti realizaciju aktivnosti koje će dovesti do povećanja stepena sigurnosti kako turista u našem Kantonu, tako i naših građana i građanki i odmah ćemo poduzeti sve neophodne korake da se te aktivnosti na vrijeme realizuju“, naveo je ministar Delić.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo