Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Sarajevo dobija pojačane mjere sigurnosti za vrijeme turističke sezone

Nemojte propustiti

Na tragu trajnog rješavanja problema na današnjem sastanku doneseni su zajednički zaključci koji će prevenirati i u velikoj mjeri doprinijeti poboljšanju sigurnosti turista, ali i građana i građanki Kantona Sarajevo.

Turistička sezona u Sarajevu i Bosni i Hercegovini već je počela, a njen vrhunac očekuje se tokom jula i augusta, kada se očekuje i povećanje broja turista.

Na jednom od susreta s privrednicima „Na kafi s ministrom“ predstavnici turističkog sektora kao najveće probleme turističke djelatnosti istakli su prosjaćenje i džeparenje, te tom prilikom istakli da se isti moraju rješavati već sada kako bi spremni dočekali sezonu i izbjegli situacije u kojima bi eskalacija ovih problema dovela do nesagledivih posljedica u oblasti turizma.

Slijedom ovih zahtjeva privrednika ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić organizovao je sastanak s ministrom MUP-a Admirom Katicom, ministricom za rad, socijalnu politiku, izbjeglice i raseljena lica Ivanom Prvulović, te predstavncima Udruženja turističkih privredika Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovali i komesar MUP-a Kantona Sarajevo Nusret Selimović, inspektor Enes Softić i direktor Centra za socijalni rad KS Mahir Delić.

Tokom sastanka istaknuti su problemi s kojima se susreću predstavnici turističkog sektora, informacije sa terena MUP-a Kantona Sarajevo, kao i kantonalnog Centra za socijalni rad.

Na tragu trajnog rješavanja problema na današnjem sastanku doneseni su zajednički zaključci koji će prevenirati i u velikoj mjeri doprinijeti poboljšanju sigurnosti turista, ali i građana i građanki Kantona Sarajevo.

„Mi smo danas, svi zajedno donijeli zaključke koji će omogućiti realizaciju aktivnosti koje će dovesti do povećanja stepena sigurnosti kako turista u našem Kantonu, tako i naših građana i građanki i odmah ćemo poduzeti sve neophodne korake da se te aktivnosti na vrijeme realizuju“, naveo je ministar Delić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Buknulo crno tržiše nafte u BiH: Litar dizela “na crno” se može kupiti za čak 2,6 KM, a ukoliko znate “prave ljude” cijena je...

Ekonomski analitičar Igor Gavran kaže da ga informacije CAPITAL-a ne iznenađuju jer smo slično već doživjeli na tržištu cigareta. U...

Možda vas zanima i ovo