Petak, 21 siječnja, 2022

Sarajevo: Građani će moći ugrađivati zasebne mjerače vode

Nemojte propustiti

To će nam pomoći da kontroliramo koliko vode mjesečno troše potrošači koji su socijalni slučajevi i ostali korisnici, kazao ministar Petrović

Ugradnja vodomjera počet će ove godineStanari koji žive u zgradama sve su nezadovoljniji sadašnjim načinom naplate vode, jer račune plaćaju po broju članova ili na osnovu zajedničke potrošnje. Zbog toga je zainteresiranost za ugradnju pojedinačnih vodomjera u stanove sve veća.

S tim u vezi, kako nam je kazao ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatko Petrović, ove godine planiraju ponovo pokrenuti projekt uvođenja vodomjera u sve stanove.

– To će nam pomoći da kontroliramo koliko vode mjesečno troše potrošači koji su socijalni slučajevi i ostali korisnici. S druge strane, imat ćemo i kontrolu nad radom komunalnog preduzeća – kazao je Petrović.
 
Prema njegovim riječima, iz preduzeća “Vodovod i kanalizacija” upozoravaju da se zbog visokih temperatura i velike potrošnje u gradske rezervoare slijeva sve manje vode.

– Zato od građana tražimo da racionalnije troše vodu i da je bez potrebe ne rasipaju. Jedino na taj način možemo osigurati uredno vodosnabdijevanje grada tokom ljeta. Zbog alarmantne situacije ViK u pojedinim naseljima vodu isporučuje pod smanjenim pritiskom u terminu od ponoći do pet sati ujutro – naveo je Petrović.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Koalicija “Država!”: Vrijeme je da se i lažnim prijateljima kaže “Dosta je!”

U medijima smo prethodnih dana mogli vidjeti namjeru da se predsjednici stranih država i to: Milanović, Vučić i Erdogan...

Možda vas zanima i ovo