Subota, 12 lipnja, 2021

Sarajevo: Građani do daljnjeg neće moći vaditi rodne listove

Nemojte propustiti

Zgrada Vlade KS (Foto: M. Muratović)
Foto: Arhiv

Građani Sarajeva, rođeni u općini Centar, do daljnjeg neće moći vaditi rodne listove. U požaru, koji su prouzrokovali demonstranti u petak, izgorio je i matični ured Općine Centar. Srećom, svi dokumenti su spašeni.

Trenutno se radi na obnovi matičnog ureda.

“Zbog svega što se dešavalo proteklih dana uposlenici nisu u mogućnosti raditi u svojim kancelarijama, već su raspoređeni u mjesnim zajednicama, u Centru za kulturu i Centru za mlade na Gorici. Rad s građanima još nije uspostavljen, tako da će svi oni kojima je potreban ovaj ili neki drugi dokument morati malo pričekati”, rekli su za Dnevni avaz iz Općine Centar.

Sačuvani su arhiva katastra, katastar i sve matične knjige, kao i server soba. Iako sala za vjenčanja u Općini Centar u subotu nije bila u funkciji, vjenčanja nisu odgođena. Sklopljeno je šest brakova. Svi koji se žele vjenčati, mogu zakazati datum, a naknadno će biti utvrđena lokacija za održavanje vjenčanja, ističu iz Općine.

(Sarajevski.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo