Subota, 10 travnja, 2021

Sarajevo je centar regiona za vrijeme SFF-a: Glavni grad BiH osam dana živi od 0-24 sata

Nemojte propustiti

Sarajevo Film Festival tradicionalno svake godine pored odličnih filmskih sadržaja i brojnih glumačkih zvijezda na crvenom tepihu, donosi i odličnu zabavu za svačiji ukus. Tokom osam festivalskih dana na nekoliko atraktivnih lokacija u gradu organiziraju se muzički događaji, a slobodno se može reći da glavni grad BiH tokom ovih osam dana živi od 0-24 sata.

Jedan od najposjećenijih nastupa sigurno će biti veliki party ispred Vječne vatre 23. augusta na kojem će nastupiti DJ Solomun, a zabava će biti nastavljena u Domu mladih.

Jedno od centralnih mjesta dobrog provoda i ove godine je Skenderija, koja godinama ima epitet jednog od najinteresantnijih dijelova Sarajeva u vrijeme SFF-a. Na pješačkom mostu Skenderija, poznatom kao Eiffelov most, posjetitelji ovih dana uživaju u manifestaciji sensation bridge, u okviru koje su nastupili ili će tek nastupiti Bombaj Štampa, Makao Band, Gramophonedzie, Sax ‘n’ Groove, Letu Štuke, After Affair, TBF i Perpetuum Mobile.

Na Sarajevo Festival Dance Stageu u Domu mladih posjetioce će večeras rasplesati Baggi, Divolly&Markward, Drop Department, Pessto… Ljubitelji sevdaha do 25. augusta mogu uživati na Žutoj tabiji, gdje koncerte održava odlični interpretator sevdaha, sazlija Jusuf Brkić. Također tradicionalno i Summer Lounge na platou Skenderije u vrijeme SFF-a organizuje odlične i dobro posjećene zabave.

Brojni sarajevski klubovi i lokali ovih dana nude atraktivne muzičke sadržaje. Već godinama jedna od centralnih mjesta na kojima se okuplja veliki broj domaćih i stranih gostiju tokom SFF-a, a gdje je već od 21 sat pa sve do duboko u noć teško naći mjesto jesu City Loungeu, Tesla i Cheers, čiji su vlasnici uspješni bh. sportisti Denis i Dado Stojnić.

Za nešto mlađu populaciju i ove godine nastavlja se serija partija u gradskom tramvaju Jägermeister Party Tram, koji u vrijeme trajanja SFF-a svakodnevno kreće sa tramvajskog stajališta u ulici Hamze Hume na Skenderiji.

Park Hastahana za vrijeme SFF-a je mjesto dobrog i kvalitetnog muzičkog programa. Zoster, Konvoj, Aida Trio, Gonzo, Gitarinet Trio, Dizbee Jazz Trio, Alen Lemešević & Music Theatre, Gelato Sisters, Gordan Dizdarević Grk, Pochko & New Primitives Songs, Duo Beća & Faja, Haris & Merima, Zuban samo su neki od bendova ili pjevača koje je publika čula ili će čuti na ovom mjestu do kraja SFF-a.

Oni koji, pak, preferiraju popularni pop folk mogu uživati u klubu My Face. Naime, u ovom ugostiteljskom objektu za vrijeme SFF-a goste su zabavljali Seka Aleksić i Slađana Mandić, a u četvrtak ih očekuje nastup MC Stojana…

Brojna poznata lica iz BiH i cijelog regiona posljednjih dana su prošetala crvenim ćilimom ispred Narodnog pozorišta. Njihove toalete, lijep i njegovan izgled su ono što plijeni pažnju javnosti i medija, a za to su najčešće zaduženi domaći dizajneri i frizeri, među kojima se ističe Elvir Bajrić, koji je sarađivao sa mnogim svjetskim zvijezdama. Gosti prijestonice slažu se u činjenici da je Sarajevo za vrijeme SFF-a centar regiona. I Bosanci i Hercegovci koji žive u dijaspori godišnje odmore planiraju prema SFF-u. Svi oni žele da osjete djelić festivalske atmosfere u glavnom gradu BiH.

Hurem Avdić, uspješni Bosanac koji živi i radi u Beču kao menadžer u osiguravajućem društvu “Niederösterreichische Versicherung” sretan je zbog činjenice da se iz Sarajeva šalje jedna lijepa slika.

– Sve pohvale organizatorima. SFF je događaj za koji se čuje širom svijeta. Često me prijatelji Austrijanci pitaju za ovu veliku filmsku smotru i mnogi su dolazili u Sarajevo da dožive dašak glamura tokom festivala – kaže Hurem Avdić koji je na festivalskom trgu bio u društvu prijatelja Harisa Sipovića, koji je sa razlogom stekao status najboljeg bh. tjelohranitelja, jer je posljednjih godina brinuo o sigurnosti zvijezda kao što su Roberto Cavalli, James Blunt, Angelina Jolie, Morgan Freeman, DJ Tiesto, Michel Platini, Eric Cantona, Paulo Sousa, Vincent Tan, Chris Brown.

Kada su u pitanju muzička dešavanja koja prate SFF, koncert Gorana Bregovića će spustiti zavjesu na festival. On je zakazan za 24. avgust u prelijepom ambijentu Bijele tabije, uz fenomenalan pogled na panoramu grada. Prema dogovoru Bregovića i Mirsada Purivatre ovaj koncert će i zvanično zatvoriti ovogodišnji SFF. Na njemu će biti prikazan i Bregovićev dokumentarni film “Tri pisma iz Sarajeva”, koji je snimljen kada i istoimeni album.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Poslušajte kako šef omalovažava radnice: Sjedite vi svi večeras kući i zapitajte se zašto radite za 500 maraka

- Nemojte molim vas mene, da se ja nerviram, p****** negdje drugo, molim vas. Sjedite vi svi večeras kući...

Možda vas zanima i ovo