Srijeda, 8 prosinca, 2021

Sarajevo: Modni performans “Sarajevski Atentat”

Nemojte propustiti

banner veliki x

Povodom obilježavanja 100 godina od atentata na Austro-Ugarskog prijestolonasljednika Franza Ferdinanda i njegovu suprugu u suorganizaciji Udruženja za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta (UPKTUS) – Spiritus i Udruženja za podsticaj kulture i sporta (UPKIS) – Profesional, održaće se modno-scenski performans SARAJEVSKI ATENTAT sa garderobom iz perioda 1914.-1918. godine.

Period Austro – Ugarske vladavine je ostavio snažan uticaj na razvoj i tokove u BiH, kako kroz politiku, kulturu, arhitekturu, tako i kroz modu koju sa ove tačke gledišta posmatramo kao sociološki fenomen. U povodu obilježavanja 100 godina od sarajevskog atentata, ovaj događaj želimo obilježiti kroz modno – scenski performans „Sarajevski atentat“ koji predstavlja rekonstrukciju atentata Gavrila Principa na Austro-Ugarskog prijestolonasljednika Franza Ferdinanda.
Modno scenski performans će se održati na platou ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu 25.06.2014. godine u 21:00h.

Svoj doprinos manifestaciji će pružiti ličnosti iz javnog života, uz učešće glumaca Narodnog pozorišta, baletnih umjetnika, televizijskih voditelja, modela te Shakespeare’s Drama Kluba sa odsjeka za anglistiku Univerziteta u Sarajevu.

Putem Modnog performansa – 100 godina ”Sarajevski atentat“- imamo mogućnost široj javnosti u regionu i Europi predstaviti modu iz perioda 1914.-1918. te poslati poruku mira i istaknuti bogate kulturne, historijske i turističke vrijednosti grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine.

Podršku organizaciji ove manifestacije je pružila Općina Centar Sarajevo. Generalni sponzor je modni brend za muškarce Jeordies – „sve što muškarac treba za dobar izgled“, ostali sponzori su brend „Caffe De Paris“, građevinske firme MANJO d.o.o Sarajevo i BOSMAN d.o.o Sarajevo, agencija Ingenium nekretnine, auto škola LIFELINE, moda Nerzz Bešlagić, Old Timer Club Sarajevo, frizersko-kozmetički salon Sun Is Up, kozmetički salon Flormar. Medijski partneri su portal bh-index.com, portal ekskluziva.ba i RSG radio.

Ispred tima organizacije ove manifestacije želimo da se zahvalimo svim sponzorima bez kojih se ova manifestacija ne bi mogla održati i pozivamo sve građane grada Sarajeva da 25.06.2014 u 21:00h budu ispred Narodnog pozorišta.

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo