Petak, 18 lipnja, 2021

Sarajevo: Nestale djevojke se vraćaju kući?

Nemojte propustiti

Zadnji put se javile prošle nedjelje
Zadnji put se javile prošle nedjelje

Dvadesetogodišnje Mevlida Mujić i Senada Čakar iz Sarajeva koje su nestale u prošlu nedjelju, javile su se svojim roditeljima te im kazale da su na putu ka svojim domovima.

Ovo je za portal Radiosarajevo.ba potvrdila Ahmija Mujić, majka nestale Mevlide, dodavši da se njena kćerka javila sinoć i to napisavši svojoj majci poruku da stiže kući danas ili sutra.

“Kazala je da je još uvijek u Goraždu i da se ne brinem. Navodno je čekala sedminu smrti nane njene prijateljice. Poruke koje smo dobili odmah smo dostavili policiji jer ne znam što se dogodilo i bojim se da su na silu odvedene. Međutim, u policiji su kazali da ne mogu lokalizovati signal mobitela”, istakla je Mujićeva.

VEZANO: Nestale Senada Čakar i Mevlida Mujić iz Sarajeva, porodice danima nemaju nikakvih informacija o njima

Kako nam je pojasnila Mevlidina majka, dvije prijateljice su se posljednji put javile u prošlu nedjelju kada su kazale da idu u Goražde gdje je trebala biti dženaza Senadinoj nani.

Tek kasnije Mujićeva je saznala da nikakve dženaze nije bilo. Nakon što se devet dana djevojke nisu javile, prijavljen je njihov nestanak.

“U policiji su nam samo kazali da ih nije mogiuće locirati. Tada smo se obratili novinarima za pomoć. Vjerovatno su vidjele na Facebooku da ih tražimo pa su se javile. Senada se javila svojoj majci i kazala je da je u Visokom te da sutra dolazi kući”, ispričala nam je kroz suze Mujićeva te dodala da se boji da su djevojke na silu odvedene i da još strahuje za njih.

Navodno, jedna od njih se prije nekoliko dana prijateljici javila iz Sandžaka. “Možda ih je neko prisilio da pošalju takve poruke, da nazovu, kako ih ne bi tražili. Policija ionako ništa ne radi pod izgovorom da su punoljetne i da mogu raditi šta žele”, kazala je Mujićeva.

U MUP-u Kantona Sarajevo trenutno nam nisu mogli dati više informacija o ovom slučaju.

(Radiosarajevo.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo