Četvrtak, 19 svibnja, 2022

Sarajevo: Općina Novi Grad izdvojila 55.000 KM za izgradnju crkve na Alipašinom Polju

Nemojte propustiti

Ugovor podrške  za nastavak  izgradnje Crkve „Sv. Luke Evanđeliste“ na  Alipašinom Polju, C- faza danas su u prostorijama Općine Novi Grad Sarajevo potpisali  Aner Šuman, vršilac dužnosti Općinskog načelnika i Anto Jelić, župnik Vrhbosanske Nadbiskupije Sarajevo u vrijednosti od 55.000 KM .

„ U Budžetu Općine Novi Grad Sarajevo za 2012. godinu predviđena su sredstva u iznosu od 200.000 KM za finansiranje projekata crkava i vjerskih zajednica koje djeluju na području općine. Cilj podrške je zadovoljavanje  vjerskih potreba u skladu sa tradicionalnim vrijednostima, prije svega u podršci kod rekonstrukcije, obnove i zaštite vjerskih objekata“, rekao je Aner Šuman.

„ Od 2007. godine kad smo počeli gradnju ove crkve imao sam dobru saradnju sa Općinom Novi Grad Sarajevo, izgradnja objekta puno košta i nije ga lako sagraditi bez pomoći drugih. Do sada je urađen dobr dio posla, ali je potrebno još sredstava za unutrašnje radove, te će ova sredstva dobro doći i hvala predstavnicima Općine na dosadašnjoj saradnji“, kazao je Župnik Anto Jelić.

(Bh-index)

 

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Bevanda: Podlegli su pritisku, nezakonita odluka o financiranju izbora

Ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda smatra da odluka o izdvajanju sredstava za održavanje općih izbora o kojoj se...

Možda vas zanima i ovo