Subota, 27 studenoga, 2021

Sarajevo: Požar na Alipašinom Polju pod kontrolom, vatrogasac povrijeđen

Nemojte propustiti

Ekipe Vatrogasne službe Kantona Sarajevo stavile su pod kontrolu požar koji je jutros oko osam sati i 30 minuta izbio u prodavnici Konzum na Trgu solidarnosti u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Jedan vatrogasac je ozlijeđen tokom požara, javlja Anadolu Agency (AA).

Dežurni u Vatrogasnoj službi Nihad Gracić za AA je potvrdio kako je požar stavljen pod kontrolu, ali da njegovo gašenje još uvijek traje.

“Dojavu o požaru dobili smo u osam sati i 27 minuta, a naše ekipe su na mjesto požara stigle u roku od dvije minute. Požar je trenutno pod kontrolom, no gašenje još uvijek traje. U gašenje je uključeno 10 vozila, a jedan vatrogasac je povrijeđen tokom gašenja”, rekao je Gracić.

Kazao je kako se radi o “kritičnom požaru” s obzirom na to da je vatra zahvatila krov zgrade, no, prema njegovim riječima, nema opasnosti od daljnjeg širenja vatre.

Iz objekta u kojem je buknuo požar primjetan je gust crni dim koji se diže visoko iznad krova objekta i zahvata i okolne zgrade u naselju Alipašino Polje.

Gracić nije imao informacije u uzrocima požara.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik poručila Drašku Stanivukoviću: Doći će snimak na red

"Termin rušenja 'Kajak terase' je subota u 15 sati. Naša misija je vratiti našim građanima i Banjoj Luci sve...

Možda vas zanima i ovo