Subota, 22 siječnja, 2022

Sarajevo: Promocija „Studentskog lista“ na Fakultetu političkih nauka (Foto)

Nemojte propustiti

 Promociji su prisustvovali predstavnici Uprave Fakulteta, profesori, saradnici, te studenti i ostalo osoblje Fakulteta. Prisutnima se obratila prodekanesa za nastavu Fakulteta političkih nauka doc. dr. Lejla Turčilo, zatim mentorica i urednica časopisa prof. dr. Fahira Fejzić-Čengić. U ime studenata obratila se Lamija Hodžić, saradnica u izradi ovog lista.

Foto: Bh-index„Studentski list“ je svojevrsna riznica tekstova o društveno značajnim temama, koje svakom mudrom čovjeku mogu (i trebaju) biti veoma važan dio egzistencije u savremenom dobu. Radi se o osvrtima i prikazima djela iz raznih naučnih oblasti, koje su studenti treće godine Žurnalistike na Fakultetu političkih nauka kreirali nakon savladavanja osnovnih teorijskih postavki o uređivanju sadržaja u medijima. Ovi studentski radovi su zapravo praktični dio modula „Uređivanje u mass medijima“, koji su studenti pohađali tokom zimskog semestra akademske 2011/2012 . godine kod prof. dr. Fahire Fejzić-Čengić. Radovi koji sačinjavaju „Studentski list“ predstavljaju pionirske korake studenata treće godine, Odsjeka za žurnalistiku, u njihovoj budućoj profesiji.

Promociju „Studentskog lista“ organizirali su studenti I godine master studija Odsjeka za komunikologiju, te se ovaj list tako može smatrati zajedničkim projektom više studijskih grupa Odsjeka za komunikologiju.

(Bh-index)

 

Više s weba

Izdvajamo

Izvjestilac njemačkog Bundestaga: Dodikova politička karijera gotova je do oktobra

Ako napadaš Dejton i gospodina Schmidta ne napaš samo njih već i Njemačku i EU i tu više nema...

Možda vas zanima i ovo