Subota, 1 travnja, 2023

Sarajevo: Uhapšeni Alija Delimustafić i Juso Škrijelj

Nemojte propustiti

Jutros su nakon višemjesečne istrage Tužilaštva Kantona Sarajevo uhapšen bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine Alija Delimustafić i Juso Škrijelj, bivši pratilac Alije Izetbegovića.

Glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić za Klix.ba je kazala da je u toku realizacija akcije kodnog naziva „Pravda“, a samim tim je u toku i hapšenje više osoba.

“Nakon višemjesečne istrage Tužilaštva Kantona Sarajevo u toku jer realizacija akcije kodnog naziva ‘Pravda’, a samim tim je u toku i hapšenje više osoba. U toku su pretresi na 60 lokacija na području Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Hrvatske. Riječ je o krivičnim djelima organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja, povrede zakona od strane sudije, pranje novca i prevara”, kazala je Bavčić.

Tužilaštvo KS je radilo tokom istrage u koordinaciji s Upravom za organiranje i teški kriminal MUP-a RS-a uz podršku OSA-e.

Na području Hrvatske akciju sprovode službenici USKOK-a koji su radili na istrazi u koordinaciji sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo.

Nezvanično, uhapšeni Delimustafić i Škrijelj su uhapšeni zbog prevara i malverzacija u poslovima trgovine nekretninama te su nezakonito stekli višemilionsku korist.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo