Subota, 2 ožujka, 2024

Sarajevo uskoro dobija KFC drive-thru restoran, najveći u ovom dijelu Evrope

Preporučeno

Svjetski poznati lanac restorana koji servira piletinu KFC (Kentucky Fried Chicken) uskoro otvara drive-thru restoran u Sarajevu koji će biti najveći u jugoistočnom dijelu Evrope.

Ljubitelje pilećih specijaliteta oduševit će vijest da popularni lanac KFC otvara prvi drive-thru restoran u Sarajevu, u ulici Džemala Bijedića, ispred Bingo City Centra.

Kako Klix.ba ekskluzivno saznaje, otvaranje je planirano za 15. decembar, a ovo će biti drugi KFC restoran u Sarajevu, dok je prvi otvoren u Sarajevo City Centru sredinom augusta.

Upravo se čita:  Šta je uzrok velikog pada prihoda najvećeg proizvođača jestivog ulja u BiH?

Novi globalni dizajnerski koncepti KFC restorana – R.E.D. (Relevant, Ease, Distinctive) su implementirani i u novom drive thru restoranu. Restoran će pored novog izgleda imati i najnovija digitalna i tehnička rješenja u samoj proizvodnji i usluzi hrane, a sve u svrhu visoke kontrole kvaliteta i sigurnosti.

Iz kompanije Tastra d.o.o ističu da nakon uspješno otvorenog prvog KFC restorana u Sarajevo City Centru, novi projekt je jedan u nizu aktivnosti za uspješno poboljšanje gastro ponude na našem tržištu.

Upravo se čita:  Šok za putnike: Otkazani letovi iz Tuzle, šta se dešava s avionom

Početkom sljedeće godine planirano je otvaranje više KFC restorana širom Bosne i Hercegovine. Podsjetimo, firma TASTRA je ekskluzivni nosioc franšize KFC u Bosni i Hercegovini, dijelom je Aptha Corp., koju čini veći broj kompanija, sa sjedištem u Sarajevu.

Novi KFC drive-thru restoran je od velikog značaja za bh. tržište rada jer u objektu je zaposleno 60 ljudi koji su uspješno prošli procese treninga, obuke i kvalitetnog uvođenja u samostalni rad.

Upravo se čita:  Ryanair podiže cijene karata!?

Do svečanog otvorenja, cjelokupni meni i promocije koje gosti u KFC-u mogu očekivati, možete pronaći na njihovoj oficijelnoj web stranici: www.kfc.co.ba i putem profila na društvenim mrežama Instagramu i Facebooku.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas