Petak, 27 siječnja, 2023

Sarajevo uskoro dobija KFC drive-thru restoran, najveći u ovom dijelu Evrope

Nemojte propustiti

Svjetski poznati lanac restorana koji servira piletinu KFC (Kentucky Fried Chicken) uskoro otvara drive-thru restoran u Sarajevu koji će biti najveći u jugoistočnom dijelu Evrope.

Ljubitelje pilećih specijaliteta oduševit će vijest da popularni lanac KFC otvara prvi drive-thru restoran u Sarajevu, u ulici Džemala Bijedića, ispred Bingo City Centra.

Kako Klix.ba ekskluzivno saznaje, otvaranje je planirano za 15. decembar, a ovo će biti drugi KFC restoran u Sarajevu, dok je prvi otvoren u Sarajevo City Centru sredinom augusta.

Novi globalni dizajnerski koncepti KFC restorana – R.E.D. (Relevant, Ease, Distinctive) su implementirani i u novom drive thru restoranu. Restoran će pored novog izgleda imati i najnovija digitalna i tehnička rješenja u samoj proizvodnji i usluzi hrane, a sve u svrhu visoke kontrole kvaliteta i sigurnosti.

Iz kompanije Tastra d.o.o ističu da nakon uspješno otvorenog prvog KFC restorana u Sarajevo City Centru, novi projekt je jedan u nizu aktivnosti za uspješno poboljšanje gastro ponude na našem tržištu.

Početkom sljedeće godine planirano je otvaranje više KFC restorana širom Bosne i Hercegovine. Podsjetimo, firma TASTRA je ekskluzivni nosioc franšize KFC u Bosni i Hercegovini, dijelom je Aptha Corp., koju čini veći broj kompanija, sa sjedištem u Sarajevu.

Novi KFC drive-thru restoran je od velikog značaja za bh. tržište rada jer u objektu je zaposleno 60 ljudi koji su uspješno prošli procese treninga, obuke i kvalitetnog uvođenja u samostalni rad.

Do svečanog otvorenja, cjelokupni meni i promocije koje gosti u KFC-u mogu očekivati, možete pronaći na njihovoj oficijelnoj web stranici: www.kfc.co.ba i putem profila na društvenim mrežama Instagramu i Facebooku.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Benjamin nije prijavio šest kutija Marlbora pa dobio 540 eura kazne: Hrvati žestoko kaznili vozača iz Bosne i Hercegovine

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču Redakciji portala Crna-Hronika...

Možda vas zanima i ovo