Srijeda, 5 svibnja, 2021

Sarajevo: Zbog radova na Drveniji pješaci se “probijaju” između mehanizacije i raskopanog kolovoza

Nemojte propustiti

Radovi na sanaciji dijela Ulice Hamdije Kreševljakovića od zgrade Fakulteta političkih nauka do mosta Drvenija počeo je u utorak uklanjanjem starog oštećenog asfalta sa pločnika i kolovoza.

Foto: Emir B. (Fena)
Foto: Emir B. (Fena)

U vrijeme trajanja radova na snazi je odobrenje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo za izmjenu režima saobraćaja, a zbog radova koji se izvode u neposrednoj blizini mosta Drvenija pješaci se “probijaju” između mehanizacije i raskopanih trotoara kako bi prešli s jedne na drugu obalu Miljacke.

drvenija-radovi2

Ovim projektom, osim nivelacije postojećih šahtova i šibera za vodu, te postavljanja nove rešetke za odvod površinskih voda, predviđena je i ugradnja 380 metara betonskih ivičnjaka.

Projektom sanacije je također planirano da, nakon uklanjanja starog asfalta, djelatnici javnih preduzeća Elektrodistribucija i BH Telecom urade neophodne manje sanacije na njihovoj infrastrukturi.

Komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija će tokom narednih pet sedmica na tom dijelu ulice izvršiti ugradnju nove vodovodne mreže kao i oborinske kanalizacije za prikupljanje površinskih voda, za što je Općina Centar obezbijedila sredstva u iznosu od 150.256 KM.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo