Petak, 21 siječnja, 2022

Sarajevska pijaca Stup: Od laptopa i donjeg rublja do kokoši i zečeva

Nemojte propustiti

Pod parolom “Za marku šta hoćeš, ako hoćeš!” prodavači na autopijaci nastoje privući hiljade Sarajlija koji svake nedjelje tragaju za nečim interesantnim. Iako bi trebala biti pijaca samo za automobile, može se pronaći sve; od igle do lokomotive.

stupautopijaca

Sve za marku

Na mnogobrojnim štandovima građani mogu naći raznovrsnu robu, od donjeg rublja, namještaja, knjiga, muzičkih instrumenata, pa sve do svježe riječne ribe i kućnih ljubimaca. Kako su nam kazali posjetioci, ovo je jedna od najjeftinijih i najraznovrsnijih pijaca, gdje na mnogim štandovima stoji natpis “Sve za marku”.

– Ne dolazim svake nedjelje, ali kad god imam priliku, rado obiđem štandove. Uvijek ima nešto interesantno. Cijene su znatno niže u odnosu na ostale pijace. Mislim da je upravo to razlog ogromne posjećenosti – kazao nam je Hajdin Zukorlić.

Prodavač laptopa Nedim Milić istakao je da prodaja ne ide baš najbolje u posljednje vrijeme.

Slabija prodaja

– Svake nedjelje sam ovdje i prodajem laptope po cijeni od 200 KM. Ljudi dolaze i gledaju, ali rijetko kad se odluče kupiti nešto što je malo skuplje. Uglavnom kupuju sitnice po nižim cijenama – naveo je Milić.

Osim odjeće, obuće i namještaja, na autopijaci možete kupiti i suhomesnate proizvode domoćih proizvođača, slatkiše, ljekovito bilje, filmove za odrasle te nakon obavljene kupovine svratiti na ćevape po cijeni od dvije marke za “peticu”.

Kućni ljubimci

Na pijaci smo zatekli štandove na kojima se prodaju papagaji po cijeni od 12 KM i kornjače za 18 maraka. U ponudi su i male ribe koje koštaju tri marke, a velike 10 KM. Ipak, najveću pažnju građana privukli su zečevi koji su se prodavali po cijeni od 20 maraka te kokoši.

Izvor: Dnevni avaz

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Koalicija “Država!”: Vrijeme je da se i lažnim prijateljima kaže “Dosta je!”

U medijima smo prethodnih dana mogli vidjeti namjeru da se predsjednici stranih država i to: Milanović, Vučić i Erdogan...

Možda vas zanima i ovo